Kariuomenės dalinyje pasigesta sprogstamosios medžiagos | Kas vyksta Kaune

Kariuomenės dalinyje pasigesta sprogstamosios medžiagos

BNS 2017/11/06 17:29
Asociatyvi / T. Tumalovičiaus nuotr.

Kaune esančiame Juozo Vitkaus inžinerijos batalione praėjusią savaitę nustatytas sprogstamosios medžiagos trūkumas. Teisėsauga neatmeta, kad jis galėjo susidaryti dėl netvarkingos apskaitos.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė BNS pirmadienį sakė, jog kariniame dalinyje buvo nustatytas „galimas sprogstamosios medžiagos trūkumas“. Apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl dingusių „karinės paskirties materialinių vertybių“ kariuomenė pranešė penktadienį, tačiau nei krašto apsaugos sistemos, nei teisėsaugos atstovai iki šiol tiksliai nebuvo įvardiję, koks karinis turtas dingo.

Trūkumas buvo užfiksuotas ketvirtadienį. E. Martinonienė neįvardijo, koks tikslus sprogstamosios medžiagos deficitas nustatytas. „Pareigūnai elgiasi taip, tarsi tai būtų maksimaliai pavojinga, bet visgi yra tikimybė, kad tai buvo apskaitos klaida“, – sakė prokuratūros atstovė.

Karo policijos viešųjų ryšių karininkas kapitonas Pavelas Lukjanovas praėjusią savaitę sakė, jog tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 324 straipsnį. Jis numato, kad karys, dėl aplaidumo praradęs jam tarnybos reikalams patikėtą ginklą, šaudmenis, sprogmenis, sprogstamąsias medžiagas, transporto priemonę ar kitą karo techniką, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA