Neries krantinėje 18 įsikūręs restoranas „Piatto pizza & grill“, gali vadintis kokybiško maisto puoselėtoju Kaune: visas maistas čia gaminamas šviežiai, o didžioji dalis produktų, pavyzdžiui, miltai, sūriai, kumpiai, alyvuogės, aliejai, pomidorai yra atsivežami iš Italijos.
[galerija kiek=”12″]
Ugnimi pagardintas maistas ir tik malkomis kūrenama picų krosnis
Čia gaminamų patiekalų sudėtyje naudojama daug sezoninių produktų – grybai, uogos, šviežios Lietuvoje auginamos daržovės. „Manome, jog kokybiško maisto paslaptis – maisto šviežumas, kiekviena patiekalo porcija ruošiama tik užsakius, picą kepame rankų darbo, autentiškoje, neapolietiškoje malkinėje krosnyje, o kepsnius – unikaliose keramikinėse kepsninėse, naudojame tik ekologiškas, aukščiausios kokybės medžio anglis. Ugnimi gardiname visus patiekalus“, – šypsosi vienas iš „Piatto pizza & grill“ įkūrėjų ir pagrindinis virtuvės šefas Algirdas Lukštas bei priduria, kad kepimas keramikinėje kepsninėje yra vienas autentiškiausių patiekalų gamybos būdų: viskas prasidėjo dar prieš 3000 metų Azijoje, kur maistas buvo ruošiamas ant molinio indo vadinamo „kamado“.
„Piatto“ virtuvės šefas Algirdas Lukštas pabrėžia, kad svarbu ne tik, kur kepama pica, bet ir kokia yra jos kepimo trukmė ir paruošimas. „Tobulą rankų darbo krosnį galima įkaitinti net iki keturių šimtų laipsnių, o tai leidžia picą iškepti vos per 90 sekundžių: taip išgaunamas ne tik ypatingas jos skonis, bet ir užkertamas kelias toksinų susidarymui. Taip pat svarbu paminėti, jog pica yra išsukama tik rankomis“, – pasakoja Algirdas iš krosnies traukdamas kvepiančią picą.
Įkūrė ir puoselėja trys draugai
Restoranas pristato šeimyninio tipo aptarnavimo kultūrą: verslą pradėjo ir patys kasdien su klientais bendrauja trys draugai, kuriuos sieja ne tik bendras verslas, bet ir bendri pomėgiai.
„Vienas mūsų – profesionalus virtuvės šefas, įgyjęs patirties net trijuose žemynuose ir penkiose skirtingose valstybėse. Taigi jis sukasi virtuvėje. O mes bendraujame su klientais, patys juos aptarnaujame ir stengiamės išlaikyti artimą ryšį, taip kaip priimta šeimyninio tipo restoranuose “, – pasakoja vienas iš trijų draugų.
Restoraną įvertino ir italai
Kokybišką virtuvę įvertino ir italai: vis dažniau „Piatto pizza & grill“ restorane apsilanko Kaune viešintys italų verslininkai ar vietiniai čia gyvenantys italai, pasiilgę tikros itališkos picos skonio. „Labai laukiame tiek su šia virtuve užaugusių, tiek naujokų, kuriems skiriame degustacines vakarienes, tiek tų, kurie dažnai apsilanko dienos pietų metu“, — pasakoja restorano savininkai ir kviečia į pirmąjį „Piatto pizza & grill“ gimtadienį, kuris bus švenčiamas spalio 13-15 dienomis.
Apsilankiusieji šiomis dienomis dalyvaus loterijoje, kurioje galės laimėti iki 100 proc. nuolaidas vaišėms, desertus, kokteilius ir dovanų kuponus. Švęsti „Piatto pizza & grill“ pradeda jau šį penktadienį! Ir kviečia paragauti „T Bone“, brandintos jautienos kepsnių ir ypatingo skonio picų bei „grill“ patiekalų. Šeštadienio vakarienės prieskonis: atlikėjos JUSTĖS gyvo garso koncertas. Laukiame Jūsų kartu su visa šeima!
Maisto užsakymas į namus, staliukų rezervacija: 8 672 32311
Daigiau informacijos čia.