Oficialiai pradedamas šildymo sezonas Kaune: ką reikia žinoti? | Kas vyksta Kaune

Oficialiai pradedamas šildymo sezonas Kaune: ką reikia žinoti?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo šiandien, spalio 4 dienos, trečiadienio, Kaune skelbiama oficiali šildymo sezono pradžia. Miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakyme skelbiama, kad šildymo įjungimo darbai turi būti baigti per 5 kalendorines dienas nuo šildymo sezono pradžios.

Šiemet šildymo sezonas pradedamas anksčiausiai per pastaruosius 7 metus. Pernai, 2016–aisiais metais, šildymo sezonas buvo pradėtas spalio 7–ąją dieną.

Esant techninėms galimybėms ir suderinę su šilumos tiekėju, šilumos vartotojai, nepažeisdami teisės aktuose nustatytų higienos normų, gali patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios.

Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Pabrėžtina, kad šilumos tiekėjai šilumą tiekia iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą yra atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir kvalifikuoti šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. AB „Kauno energija“ laiko būtinu priminti, kad iki šildymo sezono pradžios visi šilumos punktai turėjo būti parengti eksploatacijai ir privalo turėti parengties pasus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA