Prokuratūra nusprendė tirti galimą Kauno Klinikinės ligoninės vadovybės piktnaudžiavimą | Kas vyksta Kaune

Prokuratūra nusprendė tirti galimą Kauno Klinikinės ligoninės vadovybės piktnaudžiavimą

BNS 2017/10/04 19:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Generalinė prokuratūra nusprendė tirti galimą Kauno Klinikinės ligoninės vadovybės piktnaudžiavimą.

Kaip trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra, Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Jasaitis, išnagrinėjęs Sveikatos apsaugos ministerijos skundą ir turimą medžiagą, panaikino Specialiųjų tyrimų tarnybos priimtą nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl ligoninės vadovybės galimo piktnaudžiavimo ir pradėjo tyrimą.

Bus aiškinamasi dėl ligoninės vadovybės galimo piktnaudžiavimo ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymo. Vertinant surinktus preliminarius duomenis, dėl vadovybės veiksmų vykdant ligoninės finansinę-ūkinę veiklą galėjo būti neefektyviai naudojami įstaigos finansiniai ištekliai.

Organizuoti ikiteisminį tyrimą pavesta Kauno apygardos prokuratūrai.

Rugpjūtį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė pradėjusi drausminį tyrimą dėl Kauno klinikinės ligoninės vadovo Gedimino Abeciūno galimai neteisėtų veiksmų.

Ministerija BNS informavo, kad tyrimą paskatino „daugybiniai vidaus tvarkos pažeidimai“, tačiau išsamesnių komentarų kol kas neteikė.

Kauno klinikinės ligoninės vadovas G.Abeciūnas kartu su savo pavaduotoju ir dar dviem ligoninės medikais yra kaltinamieji byloje aiškinantis bandymą nuslėpti buvusios Nacionalinės žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės neblaivumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA