Sulaikytas apie bombą Kauno oro uoste melagingai pranešęs įtariamasis | Kas vyksta Kaune

Sulaikytas apie bombą Kauno oro uoste melagingai pranešęs įtariamasis

Delfi.lt nuotr.

Antradienio rytą apie bombą Kauno oro uoste melagingai pranešęs įtariamasis (g. 1989 m.) – jau areštinėje, 15:13 val. pranešė Kauno policija.

[galerija kiek=”4″]

„Informuojame, kad skambinęs vyras (28 m.) sulaikytas Kaune, Raudondvario plente. Jis pristatytas į Kauno apskr. VPK areštinę”, – teigė Kauno policijos atstovė.

15:41 val. Kauno policijos atstovė pranešė, kad sulaikytas vyras anksčiau teistas už nusikalstamas veikas, numatytas LR BK 259 str. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti) ir LR BK 253 str. (neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis).

Įtariamojo sulaikymas

Sulaikomas jis nesipriešino. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Video medžiagoje pristatomos Kauno apskr. VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnės Daiva Stravinskienė ir Viktorija Sinkevičiūtė-Palionienė, padėjusios sulaikyti įtariamąjį.

Pareigūnės D. Stravinskienė ir V. Sinkevičiūtė-Palionienė

Kaip portalas „Kas vyksta Kaune“ jau rašė anksčiau, pranešimas apie padėtą sprogmenį Bendrajame pagalbos centre antradienį gautas 10:34 val. Įvestas planas „Skydas“, iš oro uosto terminalo evakuota apie 250 keleivių ir terminale dirbę darbuotojai. 12:38 val. į oro uostą atvyko „Aro“ rinktinės išminuotojai, jie patikrino terminalą ir nustatė, kad sprogmens nėra.

Šis incidentas sutrikdė du suplanuotus skrydžius: į ir iš Edinburgo bei Londono Lutono oro uostų. „Ryanair“ lėktuvas iš Edinburgo nutūpė planuotu laiku – 11.25 val., jis buvo pastatytas toliausiai nuo terminalo, keleiviai aprūpinti vandeniu.

Lėktuvas iš oro uosto turėjo pakilti 11:55 val., planuojama, kad skrydis netrukus įvyks.

„Wizzair“ lėktuvas, turėjęs 12:30 val. tūpti iš Londono Lutono oro uosto, įgulos buvo nukreiptas į Vilnių ir jame nutūpė 12.06 val. Skrydis į Londoną šiuo lėktuvu buvo atšauktas ir keleiviai asmeniškai su oro linijomis tarėsi dėl bilietų keitimo arba grąžinimo.

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo susprogdinti. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 4 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA