Nemokamo viešbučio miesto centre gyventojai: ateina ir susileist, ir pasimylėt | Kas vyksta Kaune

Nemokamo viešbučio miesto centre gyventojai: ateina ir susileist, ir pasimylėt

R. Tenio nuotr.

Miesto centre gyvenantys kauniečiai jau ne vienerius metus bando kovoti su nepageidaujamais svečiais, kurie įsikūrė centrinėje miesto dalyje. Portalo „Kas vyksta Kaune“ darbuotojai, neapsikentę nuolat kieme šlitinėjančių asmenų, kreipėsi į Kauno apskrities policijos komisariatą, Kauno meriją, kad keturis metus besitęsianti problema būtų sprendžiama iš esmės.

Laisvės alėjos 45A adresu stūkso seni sandėliukai, kurių savininkai juos seniai užmiršo. Tai supratę asocialūs asmenys čia įkūrė savo buveinę ir teigia šioje vietoje gyvenatys jau keturis metus.

„Čia ateina ir susileist, ir pasimylėt, prišika visur, mes valome, prižiūrime“, – portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistui pasakojo sutiktas gyventojas, kuris teigia, jog turi savininko leidimą gyventi šioje vietoje.

Vietos gyventojai ne kartą kreipėsi į policiją, pranešdami apie nuolat girtaujančius asmenis. Kauniečiai teigia, kad asocialūs asmenys baugina kiemo vaikus, gyventojams tamsiu paros metu ne itin malonu sutikti nekviestus kiemo svečius.

„Kiek kartų kreipėmės į policiją, o ką ji gali padaryti? Atvyksta smulkutė mergina, užfiksuoja įvykį, o viskas tęsiasi toliau“, – teigė kieme sutiktas vienos įmonės darbuotojas, nuolat susiduriantis su minėtais asmenimis.

Visai netoli pagrindinio miesto fontano įkūrę savo buveinę, asocialūs asmenys dienomis keliauja į Laisvės alėją, kur praeivių prašo pinigų, vėliau juos leidžia ne tik pirkdami pigiausią alkoholį, bet ir narkotines medžiagas.

Sandėliukuose ne kartą yra kilęs gaisras. Apleisto pastato tvora ribojasi su vaikų darželiu, kurio darbuotojams tokia draugija ne itin priimtina.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redaktorius Vaidas Pilkauskas, nuolat girdėdamas gyventojų priekaištus, nusprendė situaciją spręsti iš esmės. Dėl miesto centre šlitinėjančių asmenų pateiktas pranešimas policijai, skundas perduotas ir miesto savivaldybės atstovams, tad tikimasi, kad situacija bus sprendžiama ir Kaunas gražės ne tik pagrindinės miesto gatvės fasadais.

Pateiktame pranešime nurodoma, kad panašių vietų nelikvidavimas kelia grėsmę kauniečių saugumui, gadina miesto įvaizdį, kai atšilus orams, Laisvės alėjoje knibždėte knibžta pinigų prašantys, dažnai alkoholio padauginę asmenys.

Pirmadienio vakarą atvykę policijos pareigūnai patikrino čia rastus tris asmenis, tačiau kitą dieną jie vėl ramiausiai leido laiką apleistame pastate.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA