Šilainiuose – šiurpi žmogžudystė: nušautas R. Morkevičius – ATNAUJINTA | Kas vyksta Kaune

Šilainiuose – šiurpi žmogžudystė: nušautas R. Morkevičius – ATNAUJINTA

R. Tenio nuotr.

Šilainių gyventojams trečiadienio vakarą nerimą sukėlė gausios policijos pareigūnų ir greitosios pagalbos medikų pajėgos jų rajone. Kauniečiai buvo teisūs: tankiai apgyvendintame Šilainių mikrorajone vakaro metu nušautas žinomas kovotojas Remigijus Morkevičius. 34-erių kaunietis rastas negyvas prie savo namų laiptinės.

Apie 20:30 val. kauniečiai teiravosi, kas nutiko Šilainiuose. „Gal žinote, kas vyksta prie Baltų pr. 31? Stovi dvi greitosios su švyturėliais, policijos automobilis. Lyg girdėjosi šūviai“, – teigė jie.

Greitosios medicinos pagalbos pamainos vyresnioji gydytoja portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog buvo gautas iškvietimas dėl be sąmonės gulinčio žmogaus. Tuo tarpu policijos atstovai informavo, jog šioje vietoje buvo nušautas vyras. Įvykis tiriamas, šaulio tapatybė nežinoma.

[susije_video kurie=””]

Susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Dariumi Žukausku, jis portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, jog auka – Remigijus Morkevičius. Jis – žymus Lietuvos Muay Thai kovotojas, daugkartinis Tailando bokso ir bušido turnyrų nugalėtojas, pastaruoju metu turėjęs problemų su teisėsauga. Kauno policijos vadaovas teigia, kad nužudytojo kūne rasta ne viena šautinė žaizda.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai tvirtina, jog prieš pat įvykstant nelaimei, buvo girdėti ne vienas, o daugiau šūvių. „Iš pradžių galvojome, kad fejerverkai“, – tvirtino skaitytojai.

Pagal pirminę informaciją, R.Morkevičius po treniruotės trečiadienio vakare atvažiavęs į namų kiemą, išlipo iš automobilio, ėjo link laiptinės ir čia jį pasitiko kulkų tirada. Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai kovotojui padėti jau nebegalėjo. Kol kas neaišku, ar nusikaltimą atliko vienas asmuo ar jų grupuotė, neaišku, ir kokie šio žiauraus nusikaltimo motyvai. Tačiau policijos pareigūnai, tik pradėję tyrimą neabejoja – tai buvo tyčinis nužudymas.

Po šio tragiškai pasibaigusio įvykio Į gyvenimą besikabinęs Bušido kovotojas savo trečio sūnaus jau neišvys, o jo mylimoji liko gedėti su sūnumi ir pilve besispardančiu kūdikiu. Žymaus sportininko kolegos po nužudymo teigia negalintys patikėti, kas įvyko. Jie teigia esantys šoke, nes su Remigijumi pastaruoju metu intensyviai sportavo, nes jis norėjo grįžti į rimtą sportą.

Įvykio vietoje esantys kauniečiai tvirtino, jog stebėti dirbančių gausių policijos pajėgų susirinko didelė minia. Visi tarpusavyje svarsto, dėl ko ir kas gi  nušovė „Remygą“.

Pirminiais duomenimis, į R.Morkevičių šauta net kelis kartus. Brutualų nusikaltimą įvykdęs asmuo pasišalino.

Policijos pareigūnai kol kas dirba aptvertoje teritorijoje, apklausiami įvykio liudininkai.

Pranešama, jog šio neeilinio tragiškai pasibaigusio įvykio tyrimui metama policijos departamento stiprioji grandis – Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kurie jau dirba įvykio vietoje, koordinuoja kitus tyrimo veiksmus.

Tuo tarpu kauniečiai taip pat stengiasi padėti policijos pareigūnams – socialiniame tinkle, kuriame paprastai skelbiama apie vietas, kuriose galima rasti policijos pareigūnus, raginama šį vakarą nuo to susilaikyti, taip neišduodant, kurių vietų žmogžudžiui reikėtų vengti.

Kiti kauniečiai, komentuodami įvykį sako, kad žudiko pėdos jau seniai ataušusios ir jokie reidai nepadės. Jis iš įvykio vietos dingo tą pačią akimirką, kai buvo nušautas R.Morkevičius, o tarnybos atvažiavo praėjus penkioms-dešimčiai minučių po įvykio. Per tiek laiko lengvai galima pasislėpti tamsiuose Šilainių kiemuose, šalia – didelis prekybos centras. Jei nusikaltimas buvo suplanuotas iš anksto, pasišalinti ir pranykti minioje buvo nesudėtingiausia šio kruvino plano dalis.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnams gali tekti atlikti itin sudėtingą tyrimą, kol paaiškės, kas įvykdė šį nusikaltimą, sudrebinusį Kauną prieš pat didžiąsias metų šventes.

Turėjo problemų su teisėsauga

Kaip skelbia naujienų agentūra BNS, balandį Kauno apylinkės teismas jį nubaudė arešto bausme už viešosios tvarkos pažeidimą. Kovotojas tuomet buvo nubaustas 30 dienų arešto bausme.

Policija pranešimą apie Kaune, Rotušės aikštėje, vykstančias muštynes gavo balandžio 11–osios vakarą.

Pareigūnams nuvykus buvo rastas sužalotas Didžiosios Britanijos pilietis, kuris pristatytas į gydymo įstaigą. Po nukentėjusiojo apklausos sulaikytas jį sužalojęs 1982 metais gimęs R.Morkevičius.

R.Morkevičius 2005-aisiais metais tapo pasaulio ZST Grand Prix bušido varžybų nugalėtoju svorio kategorijoje iki 65 kilogramų.

2013-ųjų gruodį Kauno apylinkės teismas pripažino jį kaltu ir dėl merginos sumušimo. Vyrui buvo paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, priteista sumokėti 520 litų (150 eurų) baudą. Taip pat iš dalies tenkintas civilinis ieškinys – nukentėjusiąjai priteista 5 tūkst. litų (1450 eurų) neturtinės žalos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA