Kaune vėl tekės Sielų upė | Kas vyksta Kaune

Kaune vėl tekės Sielų upė

Organizatorių nuotr.

Lapkričio pirmoji – diena, kai visi prisimena Anapilin iškeliavusius draugus, artimuosius. Tuomet kapines užplūsta žmonės ir mirusiųjų vėlės paskęsta švieselių jūroje. Panašų vaizdą šią dieną galime pamatyti ir Kauno centre. Tik čia, nusidriekia žvakučių upė, pagerbianti visas iškeliavusias sielas.

[galerija kiek=”4″]

Jau 15-tą kartą Kauno mieste vykstantis renginys „Sielų upė“ kviečia ir šiais metais prisidėti prie gražaus tikslo paminėti išėjusiuosius ir kartu visiems prisiminti juos su šypsena, uždegant po žvakelę ir nušviečiant kelią sieloms į dangų. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės (VU KHF SA) nariai, lapkričio pirmosios vakarą (17.00-22.00 val.) uždegs žvakelių upę. Studentai kviečia visus kauniečius ir miesto svečius pasigrožėti neeiliniu renginiu ir kartu susikaupti, prisiminti artimuosius bei savo uždegta žvakele prisidėti prie šios sraunios sielų upės.

„Šis renginys simbolizuoja vieningumą, kurio taip trūksta šiandieninėje visuomenėje. Tai renginys, kuris atspindi lietuviškąsias tradicijas, kurioms šiandien skiriamas nepakankamai didelis dėmesys, lapkričio 1-ąją dieną, kai pagerbiami visi šventieji.“ Justas Paulikas, VU Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės prezidentas. Tad lapkričio 1-ąją visi Kauno širdyje renkasi susikaupti ir prisiminti savo artimus žmones, uždegant žvakeles „Sielų upėje“ ne vienatvėje, o vieningai.

18 val. Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje (Vytauto Didžiojo bažnyčia) vyks mišios, kurias aukoja Kauno Švč. Mergelės Ėmimo į dangų bažnyčios rektorius kun. teol. lic. Kęstutis Rugevičius. Taip pat koncertuos VU KHF choras „Veni gaudere“ (vadovė Adelė Mikalkėnienė). Muzikuos VU KHF instrumentinis ansamblis „Concordi sono“ (vadovė Kristina Katavičiūtė).

Pirmą kartą, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto ir miesto tradicija tapusi „Sielų upė“, buvo surengta 2002 m. kultūros vadybos studentės Agnės Januškevičiūtės iniciatyva. Pradžioje žvakelių upė tęsėsi fakulteto teritorijoje nuo dekanato iki Napoleono namo, o metams bėgant ilgėjo, kol pasiekė tokį mąstą, kokį matome pastaruosius metus. Šiemet Kauno miesto centre nušvis 6500 žvakučių. „Sielų upė” tekės nuo VU Kauno humanitarinio fakulteto link Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios, iki pat Vienybės aikštės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA