Viešbučio-vaiduoklio griovimu džiaugiasi ne visi | Kas vyksta Kaune

Viešbučio-vaiduoklio griovimu džiaugiasi ne visi

R. Tenio nuotr.

Pagaliau paskelbus, jog vienas iš Kauno centre stūksančių vaiduoklių – viešbutis „Respublika“ – bus pradėtas griauti jau kitą savaitę, neliko nė vieno, abejingo šiai žiniai.

Nors daugelis kauniečių lengviau atsikvėpė, kad mieste liks viena pavojinga ir per menkai saugoma vieta (apleistame pastate mėgsta lankytis Kauno panoramą nuo jo stogo išvysti norintys kauniečiai, o 2015-ųjų kovą jame buvo rastas negyvo vyriškio kūnas), kitiems toks sprendimas nepatiko.

„Gavome prašymą dėl didingo pastato, kaip ir Giraitės g. 3, išsaugojimo ateities kartoms Kaune – „Respublikos“ viešbučio. Rimtai“, – savo socialinio tinklo paskyroje antradienį paskelbė Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus.

Daugiau detalių vedėjas nepateikė, tačiau leido suprasti, jog pastato išsaugojimu susirūpino net keletas kauniečių.

Devintajame dešimtmetyje pradėtą, tačiau taip ir nebaigtą statyti, pastatą taip pat mėgsta ir aštresnių pojūčių mėgėjai. „Liūdna…“, „Irgi jaučiu sentimentus. Prisijungčiau (prie norinčių paskutinįkart apsilankyti, red.)“ , „Gaila, kažkas statė, sudėjo visko daug ir kaput, nepatiko statinio architektūra, nederėjo Kaunui“, – tokie ir panašūs pasisakymai pasirodė po portalo „Kas vyksta Kaune“ publikacija vienoje soc. tinklo grupėje.

Visvaldas Matijošaitis apie viešbučio – vaiduoklio griovimą miestiečiams pranešė per susitikimą su Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos nariais, tačiau daugiau detalių žadėjo pateikti penktadienį, spalio 21-ąją.

Kol kas žinoma, jog „Respublikos“ vietoje žadama statyti biurams skirtas patalpas. Dalyje jų turėtų įsikurti ir „Vičiūnų grupė“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA