Šią savaitę kauniečių laukia nemokamos ekskursijos po miestą (programa) | Kas vyksta Kaune

Šią savaitę kauniečių laukia nemokamos ekskursijos po miestą (programa)

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Ar kada svajojote savam mieste pasijausti lyg turistas ir atrasti dar neatrastas vietas? Pasaulinės turizmo dienos proga kauniečiams dovanojamos nemokamos pramogos, kuriomis galės džiaugtis įvairaus amžiaus gyventojai. Nemokamos ekskursijos, įvairūs renginiai mieste vyks visą savaitę – nuo rugsėjo 27 iki pat spalio 2 dienos.

„Šiemet ypatingai norėčiau pakviesti jaunus žmones, kurie savo studijų miestu pasirinko Kauną. Šis miestas yra tikrai fantastiškas ir turintis ką pasiūlyti. O šios ekskursijos yra puiki proga miestą atrasti iš savo prizmės ir perspektyvos“, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

„Turizmas visiems“ – tokiu šūkiu Pasaulinė turizmo organizacija kviečia švęsti Pasaulinę turizmo dieną. Šių metų programoje kauniečiai turės galimybę susipažinti su tarpukario menininkais ir veikėjais, puoselėjusiais ir formavusiais Kauno tarpukario modernistinę kultūrą ekskursijoje „Kaunas – dizaino miestas“, tai pat išgirsti dar negirdėtų istorijų apie Šančių kareivines ir aplankyti kopūstų sandėlį.

Aktyvių pramogų mėgėjams organizuojamas pažintinis dviračių žygis atrasti „Panemunės medinę architektūrą“. Spalio 2 dieną mažiesiems turistams – galimybė nemokamai apsilankyti Lietuvos zoologijos sode.

Tarptautinė turizmo diena švenčiama visame pasaulyje nuo 1989 m. rugsėjo 27 d. Ši diena švenčiama siekiant populiarinti turizmą, užmegzti kultūrinius ryšius. Įvairiose šalyse ir miestuose šią dieną rengiami festivaliai, organizuojami turistiniai maršrutai.

Nepamirškite užsiregistruoti į norimas ekskursijas (Registracija – tel.: (+370 37) 32 34 36 arba el.p. info@visit.kaunas.lt), o išmaniąsias programėles rugsėjo 29-osios maršrutams galite parsisiųsti čia (spausti ant pavadinimų): Dvasios gidas, 1919-1940-ųjų Kaunas ir Kaunas pocket guide.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA