Kaunietis: atrodo, jog atvykote į Černobylį, o kažkada tai buvo klestintis prekybos centras | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: atrodo, jog atvykote į Černobylį, o kažkada tai buvo klestintis prekybos centras

R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją parašęs gyventojas skundėsi esama situacija Savanorių prospekte, kur jo nuomone, vaizdas primena Černobylį.

Geros parduotuvės, lietuvių gamintojų produkcija, sporto prekės, prabangus restoranas, skaniausi pieno kokteiliai. Tokie atsiminimai aplanko kauniečius, anksčiau noriai keliavusius į Kalniečių prekybos centrą. Tačiau šiomis dienomis užsukus į prekybos centrą, jis nei kiek neprimena kažkada šlovingo buvusio prekybos centro.

„Noriu paklausti ar savivaldybės planuose yra numatyta sutvarkyti aikštelę prie Kalniečių autobusų sustojimo (šalia buvusio Kauno kino teatro). Juk Savanorių gatvė yra didžiausia Kaune, šis sustojimas yra skirtas ir tarpmiestiniams autobusams. Miesto įvaizdis labai nekoks. Kitoje pusėje stovi apleistas nugriuvęs Kalniečių prekybos centro kampas. Atrodo lyg atvykote į Černobylį“, – rašė kaunietis.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patikino, jog aikštele šalia autobusų stotelės bus pasirūpinta – jau užmegztas dialogas su verslininkais ir šis reikalas greitai turėtų pajudėti iš vietos, tačiau Kalniečių prekybos centras yra ne savivaldybės galioje.

Šis prekybos centras priklauso privatiems asmenims, todėl Kauno miesto savivaldybė negali nieko su juo daryti. Pastatą buvo planuojama sutvarkyti iš pagrindų dar 2011 metais, kuomet ten turėjo atsidaryti didžiausias Kaune prekybos centras, tačiau darbai taip ir nepajudėjo iš vietos, veikiausiai nuomininkams jis nepasirodė patrauklus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA