Šokiai „Kam per 30″ Kaune: ištvermingiausi dalyviai per vieną dieną aplanko net tris vietas | Kas vyksta Kaune

Šokiai „Kam per 30″ Kaune: ištvermingiausi dalyviai per vieną dieną aplanko net tris vietas

Organizatorių nuotr.

Neseniai į portalą atėjo trumpas laiškas su klausimu: „Kur Kaune vyksta šokiai šiek tiek vyresniems?” Ką gi, sekmadienį išsiruošėme patikrinti ir likome maloniai nustebinti.

[galerija kiek=”12″]

Šokiai „Kam per 30″ vis dar populiarūs, o pasilinksminti į Kauno šokių aikšteles susirenka žmonės nuo 30 iki 90 metų iš visos Lietuvos.

Vytauto parke – po atviru dangumi

Truputį po 14 val. apsilankėme Vytauto parke, netoli karuselių esančioje aptvertoje aikštėje, jau dešimtmetį, visą vasarą – sekmadieniais nuo 14 iki 17:30 val. vyksta šokiai, skambant gyvai estradinei muzikai, dažniausiai groja grupė „Miražas” su muzikantu Romu Baniuliu bei svečiais iš Kauno valstybinio muzikinio teatro. Tądien susirinko daugiau kaip pusšimtis šokėjų, o esant geram orui – atvyksta iki šmto. Jie šoka valsą, rokenrolą. Čia kavinės ar baro nėra, tačiau galima atsinešti savo gaivos ar užkandžių – tam įrengti staliukai netoli šokių aikštelės. Įėjimas – 1,5 euro.

„O ką veikti vyresniems žmonėms, kaip leisti laisvalaikį?Jei esi pensinio amžiaus, nedirbi, antros pusės jau neturi, nejau užsidaryti namuose ir sėdėti laukiant paskutiniosios?”, – retoriškai klausė šokių Vytauto parke organizatorius R. Baniulis.

Pasak jo, ši vasara šokiams lauke – nedėkinga: „Daug lyja, o tokiu oru šokių lauke nesurengsi, tad nieko gero”, – pastebėjo R. Baniulis ir tęsė: „Žmonių sumažėjo, dar prieš kokius trejus metus plūsdavo šimtais, o dabar bendraminčių ratas mažėja, visgi dauguma pensinio amžiaus, sveikata pablogėja, ar iškeliauja jau su visam. Gali būti, kad po kokių penkerių metų – šokėjų čia išvis nebeliks. Gaila…”, – kalbėjo R. Baniulis.

Jis pasidžiaugė, kad pasišokti čia atvyksta žmonės iš Raseinių, Kazlų Rūdos, Alytaus, kitų rajonų, o vyriausiam šiandien apsilankiusiam šokėjui – 90 metų. „Žmonės čia atsigauna, pabendrauja, pašoka, čia užsimezga rimtos draugystės, štai net tris čia susipažinusias poras apvesdinome”, – pastebėjo R. Baniulis.

Šokiai puikūs, tačiau trūksta vyrų ir parko renovacijos

Pasak pašnekovo, šokiuose lankosi vis mažiau vyrų, apytiksliai – 30 proc., tad būna, ir pasiginčija šiais laikais dėl simpatijos jau nebe vyrai, o – moterys.

„Moterys, būna ir nuožmiais žvilgsniais su konkurentėmis apsikeičia, griežtesnį žodį pasako, pakovoja dėl vyrų”, – pastebėjo organizatorius, tačiau patikino, kad tai išskirtiniai atvejai, nes dauguma susirinkusiųjų – inteligentiški, išsilavinę žmonės.

Vytauto parke sutiktos Danutė ir Vanda tikino, kad į šokius užsuks, nors, pasak jų ir „nėra kam šokdinti”. Jos turėjo priekaištų pačiam parkui: „Vytauto parke trūksta tvarkos: suoliukai sulūžę, nėra, kur atsisėsti, vaikams sūpynės nelabai saugios, viešasis tualetas – nešvarus, parką reikia atnaujinti iš pagrindų”, – teigė pašnekovės.

Trumpam šalia įėjimo atsistojusi pasiįdomauti kaunietė Nijolė prisiminė, kad tarybiniais metais Vytauto parke buvo didžiulė estrada, o už šokių aikštelės tvoros, netoliese karuselių – kur dabar stovi apleistas, apipaišytas mėlynas pastatas – buvę juoko kambariai. „Gaila, kad parkas apleistas, reikia jį renovuoti! Tačiau, širdis džiaugiasi žiūrint į šokančius senjorus: visi pasipuošę, gerai nusiteikę, matyti, tik ir laukia sekmadienio”, – sakė Nijolė.

Šokių aikštelėje vikriai besisukantis našlys Juozas (78 m.) teigė, kad šokiai – puikūs. „Esu labai patenkintas, kad turiu, kur laiką praleisti. Nors ir po širdies operacijos, bet šoku toliau, einu linksmintis, noriu gyventi, o ne egzistuoti”, – sakė Juozas.

Rudenį – į restoraną „Kąstytis”

Po vasaros, šokių Vytauto parke mėgėjai persikelia į restoraną Žemuosiuose Šančiuose – „Kąstytis” (A. Juozapavičiaus pr. 68 ). Čia šokiai vyksta devynis mėnesius ir taip pat tik sekmadieniais 14-17:30 val.

Pasak organizatorių, čia atvyksta itin išsipusčiusi publika: „Jūs tik pamatytumėte: moterys atsineša net atskirus batelius persiauti, šukuosenos ir suknios – gražiausios, o jau kvepalų aromatai! Vyrai irgi pasitempę, susitvarkę, su kostiumais. Net į teatrą taip neišsipuošia, kaip čia! Gražu žiūrėti”, – gyrė susirenkančius dalyvius R. Baniulis.

Kauno technikos kolegijoje – trypia ant parketo

Kauno technikos kolegijoje (Tvirtovės al. 35) šokiai vyksta ištisus metus, kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį, nuo 17 iki 20 val. Atvyksta žmonės iš visos šalies: Vilniaus, Jurbarko, Alytaus, Prienų, Jonavos, Druskininkų ir kt., pasak rengėjų, šeštadieniais salė būna sausakimša. Daugiausiai publika 40-80 m., tačiau, ateina ir jaunesnių, ypač šeštadieniais. Groja gyva muzika – atliekami populiarūs lietuviški, angliški, rusiški kūriniai. Vietoje galima nusipirkti arbatos, kavos ar mineralinio vandens, alkoholis – draudžiamas. Įėjimas – 2 eurai.

Atvykę žurnalistai pastebėjo, kad čia renkasi kiek jaunesnė publika, nei Vytauto parke, o damos dar labiau pasipuošusios: su elegantiškomis vakarinėmis suknėmis, aukštakulniais ir makiažu. Vyrai irgi stengėsi neatsilikti: avėjo kostiumo kelnes, marškinius, lakinius batus, džentelmeniškai asistavo savo damoms. Į šokių salę veda nesibaigiantis kvepalų šuoras, o pats parketas – kiek slidokas, tad reikia įvertinti batelių galimybes.

Dauguma – pastovūs lankytojai

Kaip teigė viena iš šokių organizatorių – Ona, dauguma čia – pastovūs lankytojai, pasišokti atvyksta ir vedusios poros; taip pat yra ir čia susipažinusių bei sukūrusių laimingas šeimas.

„Ateina daug vienišų žmonių, vaikai užsienyje, giminių nėra, tad ką vieniems veikti namuose? O čia visi savi, pašoka, pabendrauja ir namo grįžta jau kitaip besijausdami”, – sakė Ona.

Šokiuose sutiktas Henrikas (69 m.) teigė čia besilankantis kiekvieną savaitgalį jau ketverius metus. „Per vakarą pašokdinu nemažai: kiek šokių – tiek damų. Apie 40 tikrai.  Damos pasipuošia, nes nėra kur rodyti puošnius drabužius, o čia atvyksta – ir iškart akį džiugina. Ar turiu antrą pusę? Pasitaiko”, – šypsodamasis sakė Henrikas ir pridūrė, kad Kaune itin trūksta nebrangių pasilinksminimo vietų, solidesnio amžiaus žmonėms.

Kita pašnekovė, atvykusi apie 18 val., kai šokių aikštelė jau beveik pilna – Genovaitė, pirmiausiai skubėjo persimauti batelius. „Kodėl atvykau? O kur dar Kaune šokti? Beje, turiu vyrą, bet jis šokti ne itin mėgsta, tad atvykau viena, išleido. Šokis – nuostabus dalykas, lankausi dažnai, kad nesustingčiau, o grįžtu – pakylėta, dainuoju iš džiaugsmo”, – sakė plačiai besišypsanti Genovaitė.

Klubas „Ekstazė” – vakarui užbaigti

Šokių maratonui užbaigti, kaip pasakojo dauguma kalbintų šokėjų – renkasi Savanorių pr. 64 įsikūrusį klubą „Ekstazė” (prie buvusios Kauno radijo gamyklos).  Dalis šokėjų dieną pradeda šokti 14 val. Vytauto parke, jiems pasibaigus keliauja į Kauno technikos kolegiją 17 val., o pasibaigus ir šiems – nuo 20 val. traukia į barą „Ekstazė”, specialią šokių salę. Čia, pasak besilankančiųjų, šokiai tęsiasi iki 23 val.

Publika – jaunesnė: nuo 30 m. ir vyresni. Vietos šokiams mažiau – yra nedidelė salė, gyva muzika, veikia baras. Tiesa, sekmadieniais čia renkasi mažiau žmonių, daugiausiai – šeštadieniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA