Policija: apvirtusio autokrano vairuotojas buvo blaivus | Kas vyksta Kaune

Policija: apvirtusio autokrano vairuotojas buvo blaivus

Skaitytojų nuotr.

Kaip jau skelbėme anksčiau, šeštadienio popietę Kaune apvirto kranas. Kauno policija patikslino įvykio aplinkybes.

Liepos 16 d. 15.30 val. gautas telefoninis pranešimas, kad Kaune, Maironio g., ties pastatu Nr. 25, apsivertęs statybinis kranas, šalia vaikšto žmonės.

Atvykus į įvykio vietą nustatyta, kad teritorijoje, esančioje Maironio ir K. Donelaičio gatvių sankirtoje, yra iškasta apie 7 m gylio duobė, kurioje stovi ekskavatorius. Prie ekskavatoriaus duobėje matoma autokrano strėlė, o autokrano kabina, priekinės atramos ir ratai kybo ore. Įvykio vietoje nustatyta, kad objekto rangovas š. m. kovo 18 d. sutartimi sutarė su subrangovu atlikti grunto kasimo darbus objekte. Darbai buvo baigti birželio vidury, tačiau subrangovo įmonės technika- ekskavatorius liko objekto duobėje. Liepos 16 d., vykdant technikos iškėlimo darbus, dėl galimai neteisingai pastatytos autokrano atramos, kranas apvirto.

Krano vairuotojas, kiti asmenys nenukentėjo, tačiau buvo apgadintas šalia esančio Maironio g. 30 pastato kampas ir latakas. Autokrano vairuotojas buvo blaivus.

Kadangi kranas apžiūros metu nebuvo pastatytas ant žemės, rangovo direktorius įpareigotas informuoti policiją, kada transporto priemonė bus nuleista ant žemės. Iki to laiko objektą saugos tarnyba UAB „Esecurity“. Atliekant autokrano pastatymo darbus, gali būti ribojamas eismas šalia esančiose gatvėse.

Aiškinamasi, ar nebuvo pažeisti saugos darbe reikalavimai, todėl bus atliekamas papildomas tyrimas. Taip pat bus nustatyta, kokio dydžio žala padaryta apgadinus gretimai esantį pastatą. Nustačius visas aplinkybes, bus priimtas procesinis sprendimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA