Daugiau nebeišvysime Kauno simbolio – senbernarės Bitės | Kas vyksta Kaune

Daugiau nebeišvysime Kauno simbolio – senbernarės Bitės

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Kaunas neteko savo simbolio – 12-metės senbernarės Bitės. Šiandien ji būtų pradėjusi skaičiuoti tryliktus savo gyvenimo metus.

Bitės šeimininkas Algimantas Bakas informavo, kad šuo nugaišo pirmadienį vakare dėl širdies ligos, nors buvo reanimuojamas, tačiau veterinarai išgelbėti gyvybę, deja, buvo bejėgiai.

„Bitė jautė mirtį, jau kurį laiką norėjo pasišalinti, atsiriboti…Po jos išėjimo apsiniaukė dangus, draugai net perkūną girdėjo”, – pasakojo šunį nuo gimimo auginęs A. Bakas.

Šuo Kaune buvo pagarsėjęs kaip labai protingas, išmanus, laisvai orientuodavosi gatvėje, mobilus – pati dažnai viena troleibusu keliaudavo apsipirkti į parduotuvę – šeimininkas jai į pintinę tebūdavo įdėjęs pirkinių sąrašą ir pinigus. Ir nors viešajame transporte draudžiama vežti gyvūnus, o tuo labiau jiems keliauti patiems – vairuotojai jai vienintelei padarydavo išimtį.

Šuo buvo žinomas kaip išmestų kačiukų gelbėtojas, įsikąsdavo į dantis ir parsinešdavo namo.

Savų palikuonių Bitė atsivesti negalėjo – buvo persirgusi gimdos uždegimu.

Visą laiką Bitė pragyveno nežinodama, kas yra pavadėlis ar grandinė – jų jai tiesiog nereikėdavo, šuo buvo paklusnus ir sumanus. Bitė noriai bendraudavo su žmonėmis, ypač su moterimis ir vaikais:

„Būdavo, prieina, prisiglaudžia nosytėm…”, – prisiminė A. Bakas. Bitė yra išgelbėjusi net kelis vaikus, vieną skęstant, o kitą grasinant užpuolikui.

A. Bakas atskleidė, kad senbernarės nedresiravo, ji, esą, tam buvo prieš. Su šeimininku ji bendraudavo intuityviai, žvilgsniu, reaguodavo į griežtesnį balso toną.

„Pažiūrėdavau į ją pikčiau ir iškart suprasdavo: per gatvę eiti negalima, ir ji neidavo”, – pasakojo šuns šeimininkas. Ir priduria, kad šuo žingsniuodavo tik per perėjas, stropiai laikydavosi šviesoforo signalų – degant raudonam griežtai stovėdavo ant šaligatvio.

Vyras pasakojo, kad šuo jam labai padėjo gyvenime, ypač juoduoju periodu, tapo lengviau įveikti rimtus sunkumus.

„Bitė mane išgelbėjo, padėjo atsistoti ant kojų. Tai buvo gėrio įsikūnijimas, ją tiesiog dievinau. Bitę praradau ne tik aš, bet ir visas Kaunas”, – sakė A. Bakas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA