„Uber” atvyksta į Kauną pristatyti inovatyvaus miesto konceptą | Kas vyksta Kaune

„Uber” atvyksta į Kauną pristatyti inovatyvaus miesto konceptą

DELFI nuotr.

Gegužės 26 d. Kauno mokslo ir technologijų parkas, kartu su pasaulyje žinomu startuoliu UBER, sparčiai augančia elektroninės prekybos platformos įmone Insidewarehouse.com, Lietuvos rizikos kapitalo atstovais bei žinomomis, neseniai nemažas investicijas gavusiomis įmonėmis „Vittamed“ ir „Softneta“ konferencijoje – „IT ateities technologijos: verslas, mokslas, rizikos kapitalas“, pristatys IT ateities produktus bei rinkos įžvalgas.

Interneto portalai tiesiog kaista nuo pranešimų žiniasklaidoje apie vis didėjančius informacinių technologijų specialistų atlyginimus, o besikraustantys į Lietuvą tarptautiniai paslaugų centrai vis dažniau prabyla apie naujų IT darbuotojų trūkumą. Lietuvos planai IT srityje ne ką mažiau ambicingi – 2020-aisias investicijos į IT išradimus sudarys 1,5 proc. BVP; piniginės pervedimų operacijos iki 2020-ųjų bus vykdomos internetu (šaltinis: veidas.lt).

Mokslo ir technologijų parkai šiandien plėtojami taip, kad ateityje besiformuojančios savarankiškos informacinių technologijų įmonės, gamintų pasaulyje konkurencingą produkciją, kaip jau tai padarė Kauno MTP veikiančios įmonės UAB „Vittamed“, UAB „Singletonas“, UAB „Softneta“.

Taigi, apie IT iššūkius, globalius produktus, klientų pripažinimą, investicijas ir dar nepramintus kelius tarptautinėse rinkose bus diskutuojama konferencijoje – „IT ateities technologijos: verslas, mokslas, rizikos kapitalas“.

UBER – apie inovatyvų miestą

„Inside Warehouse“ vienas iš įkūrėjų Tadas Deksnys pasidalins savo patirtimi kuriant elektroninių pardavimų platformą – elektronines lentynas. Tai naujas elektroninės prekybos būdas, kuris leidžia prekes internetu parduoti be tarpininkų – iš tiekėjo tiesiai pirkėjui. Įmonės technologinė platforma unikali, nes turinio publikuotojo tinklalapyje, pavyzdžiui, naujienų portale, bendruomenės forume ar socialiniame tinkle, suveda prekių tiekėją su pirkėju. Tokiu būdu, ne pirkėjas turi eiti ieškoti prekės, o pati prekė atsiranda ten, kur yra pirkėjas.

Lietuvoje dalinimosi ekonomikos verslą pradėjusios įmonės „Uber“ atstovas Vytautas Černiauskas konferencijoje pristatys inovatyvaus miesto konceptą bei pasidalins įžvalgomis apie jų paslaugos plėtrą kitose pasaulio miestuose bei Lietuvoje.

Kauno technologijos universiteto Nacionalinio inovacijų ir verslo centro atstovas pasidalins sėkmės istorijomis apie mokslo ir verslo bendradarbiavimą, kuris virto inovacijomis bei naujais produktais vartotojams.

Apie IT rinką ir investuotojų lūkesčius konferencijos metu įžvalgomis pasidalins VCA direktorė Inga Miliauskienė.

Su kokiais iššūkiais susiduria kuriant naujus IT produktus, juos komercializuojant užsienio rinkose, panelinėje diskusijoje bendraus neseniai 1 mln. Eur. Investicijos iš rizikos kapitalo fondo „Practica Capital „ sulaukusi įmonė „Softneta“, tai pat iš tarptautinių investuotojų apie 10 mln. dolerių vertės investicijų susilaukusi bendrovė „Vittamed“.

Tad kviečiame IT specialistus, verslo atstovus, studentus, akademinę bendruomene, startuolius į konferenciją.

Konferencija vyks gegužės 26 d. KTU „Santaka“ slėnyje, K. Baršausko g. 59,. nuo 15 val. 2 konf. salėje.

Konferencija nemokama, reikalinga išankstinė registracija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA