Naktį temperatūros skirtumai pagadino troleibusų laidus | Kas vyksta Kaune

Naktį temperatūros skirtumai pagadino troleibusų laidus

Stop kadras

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalino vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip žaibuoja troleibusų laidai. Pasirodo, juos pažeidė atšilęs oras.

Naktį, apie pirmą valandą Šv. Gertrūdos gatvėje atrodė, jog žaibuoja. Dėl gedimo blyksėjo troleibusų laidai, nors nutrūkę nebuvo.

UAB „Kauno autobusai“, Energetikos departamento vadovas Eugenijus Šmitas portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo, jog dėl temperatūros pokyčių buvo pažeistas vienas iš kontaktinio tinklo laidų apsaugos izoliatorius. Dispečeris gavo pranešimą ir iš karto buvo išsiųsti specialistai. Gedimas pašalintas per 20 minučių.

„Tai senos kartos izoliatorius. Dabar jie nuolat mieste keičiami į naujus – polimerinius izoliatorius, kurie negali būti pažeisti. Kai kuriose miesto vietose senieji izoliatoriai dar yra, bet planiniuose darbuose numatyta visur pakeisti į naujus“, – patikino E. Šmitas.

Kadangi laidai pažeisti naktį, tai viešojo transporto problemų nekilo. UAB „Kauno autobusai“ primena, kad pamačius tokius blyksnius mieste, reikėtų pranešti jų dispečeriui, kuris dirba visą parą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA