Pasipiktinę vairuotojai atakuoja: kas čia per išmanusis šviesoforas? | Kas vyksta Kaune

Pasipiktinę vairuotojai atakuoja: kas čia per išmanusis šviesoforas?

Skaitytojų nuotr.

Kauniečiai skundžiasi, jog įrengus naująjį šviesoforą Savanorių prospekte, į šią gatvę neįmanoma įsukti, mat nuolat driekiasi milžiniškos automobilių spūstys.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog Savanorių prospekto ir S. Žukausko gatvės sankryžoje įrengtas naujas šviesoforas, kuris turėtų sureguliuoti automobilių srautus ir užtikrinti didesnį saugumą. Deja, kol kas eismas šioje sankryžoje yra chaotiškas, nes vairuotojai dar nepripranta prie naujojo kelio ženklinimo bei pašalinėse gatvėse nuolat driekiasi eilės. Kauniečių teigimu, nebesvarbu kuriuo metu, tačiau automobiliai užkemša tiek Birželio 23-osios, tiek S. Žukausko gatves.

„Nesvarbu ar pikas, ar ne. Iš mūsų įmonės matosi, jog dabar automobiliai netelpa į vieną kvartalą, įsukti į Savanorių prospektą yra sudėtinga. Žukausko gatvėje seniau daugiausiai būdavo 3-5 mašinos vienoje eilėje, dabar jų – apie 20. Iš aikštelės iš vis nebeįmanoma išvažiuoti“, – tikino ties sankryža įsikūrusios gėlių įmonės vadovas.

Tuo tarpu Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras tikino, jog šviesoforas yra derinamas ir šiuo metu ieškoma geriausio varianto.

„Keturiomis fazėmis sumažėjo sankryžos laidumas. Šiuo metu stebime realius automobilių srautus, o ne kaip būdavo ankščiau – modelinius, tad stebėdami reguliuojame šviesoforą ir stengiamės padidinti sankryžos laidumą. Įrengus šį šviesoforą, pasidarė saugesnis posūkis į kairę. Be to, dabar yra derinama su kitais Savanorių prospekte esančiais šviesoforais“, – komentavo P. Keras.

Kol kas vairuotojams reikia apsiginkluoti kantrybe važiuojant S. Žukausko ir Birželio 23-ąja gatvėmis arba savo maršrutą pasiekti kitais keliais, nes kol kas šioje sankryžoje vyrauja chaosas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA