Į Kauno policijos rankas pateko padirbti eurų banknotai (kaip atpažinti) | Kas vyksta Kaune

Į Kauno policijos rankas pateko padirbti eurų banknotai (kaip atpažinti)

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno policija įspėja, kad reikia būti itin atidiems Lietuvoje pradėjus kursuoti eurui. Tuo įsitikino vienas jonavietis, kuris už žaidimų kompiuterį „X Box“ gavo padirbtus eurus.

Sekmadienio vakarą, apie 18 val., Jonavos Žalgirio gatvėje vyriškis susitiko su žaidimų kompiuterio „X-Box“ pirkėju. Šis jonaviečiui sumokėjo sutartą sumą – 160 eurų.

Tik pirkėjui išvažiavus vyriškis nukeliavo į parduotuvę ir paaiškėjo, kad visi jie padirbti – sukčius pardavėjui davė aštuonias padirbtas 20 eurų kupiūras. Visos jos buvo su vienodu serijos numeriu.

Teigiama, kad dažniausiai padirbami 50 eurų banknotai ir tai yra pirmas atvejis, kai užfiksuojamas atsiskaitymas su padirbtom „dvidešimtinėm“.

Policija teigia, kad tikrus eurus nuo netikrų galima atskirti nesunkiai, tačiau reikia būti atidiems ir vengti sandorių tamsiu paros metu, kai banknotus patikrinti sudėtinga.

Keli esminiai atpažinimo bruožai

  • Hologramos juostelė banknoto priekio dešinėje pusėje sukiojant banknotą turi kintamos informacijos juostelę.
  • Banknoto nugarėlėje yra sunkiai matoma juostelė, kurioje nurodyta banknoto vertė. Padirbtuose banknotuose, kuriuos turi policija, juostelė lyg ir yra, tačiau ji nepradingsta pasukiojus banknotą.
  • Baltame banknoto plote turi būti vandens ženklai ir nurodyta nominalo vertė. Vandens ženklas matosi, kai banknotą laikai prieš šviesą.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA