Kaip aš susipažinau su įtariamuoju savo pusseserės žudiku | Kas vyksta Kaune

Kaip aš susipažinau su įtariamuoju savo pusseserės žudiku

delfi.lt 2015/01/02 15:02
DELFI nuotr.

Gruodžio 27-osios ankstų rytą su šeima grįžome iš atostogų. Giraitės kaimo Slyvų gatvelė dar skendėjo aklinoje tamsoje, tik Viltės Stankutės–Butkienės namo languose degė šviesos. Pamaniau: „Ankstyva pusseserė šeštadienio rytą“. Net nenumaniau, kad jos jau nebebuvo tarp mūsų – prieš kelias valandas ji buvo nužudyta.

Pirmas susitikimas

Įtariama, kad tai padarė Nerijus Kalaušis, su kuriuo Viltė bendravo apie metus. Tas pats, kuriam Viltė suteikė viską, apie ką galėtų svajoti kiekvienas vyras – namus, automobilį ir visą savo dėmesį. Jis buvo aprengtas ir pavalgydintas tiesiogine to žodžio prasme.

Pirma mano pažintis su N. Kalaušiu įvyko prekybos centre. Sutikau jį kartu su Vilte. Ši jį pristatė. Mes paspaudėme vienas kitam rankas ir jis skubiai nusuko veidą. Kažkada per muštynes jis neteko vienos iš akių. Vietoj jos buvo įstatyta stiklinė. Matyt, dėl to jis labai kompleksavo.

Manau, kad tai nebuvo vienintelis jo kompleksas. N. Kalaušis vengdavo lankytis svečiuose. Jei Viltė visuomet užsukdavo į šeimos šventes, N. Kalaušis rasdavo priežasčių, kodėl reiktų susitikimų išvengti. Gali būti, kad N. Kalaušis jautė, jog Viltės šeima ir artimieji nelabai pritaria jos santykiams su paslaptingu vyru. Tačiau visi suprato, kad Viltė buvo suaugęs žmogus ir sprendimus priėmė pati.

Mėgo girtis

Žinojau, kad kažkada N. Kalaušis yra turėjęs reikalų su teisėsauga. Tačiau mūsų giminė yra religinga. Maniau, kad žmogui reikia suteikti šansą pasitaisyti. Kartą užėjęs pas mane jis tarė: „Grįžau iš Anglijos ir noriu įsitvirtinti Lietuvoje. Gal žinai, kam galėčiau padaryti remontą?“. Žinojau, kam galėtų reikėti N. Kalaušio paslaugų.

„Aš imu brangiai, tačiau darbus atlieku labai gerai. Idealiai“, – ne kartą man sakė N. Kalaušis.

Specialiai nuvažiavau pažiūrėti, kaip mano rekomenduotas N. Kalaušis nudažė sienas. Pamatęs atliktus darbus atsiprašiau draugo už rekomendaciją. Teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad N. Kalaušis grįžo ir broką ištaisė.

Šiandien N. Kalaušį pažinoję žmonės sako, kad jis turėjo dovaną – puikią iškalbą. Jis kalbėjo daug ir greitai, bėrė žodžius vieną po kito. Žmonės buvo linkę juo patikėti ir suteikti jam galimybę.

Bandė jis užkalbėti dantis ir po nusikaltimo suraitęs žinutę socialiniame tinkle. „Neskambinkite, nekelsiu“. Taip jis parašė. Jis bandė klaidinti pareigūnus, kad nusižudė. Patyrę pareigūnai neapsigavo ir puikiai atliko darbą.

Mano manymu, jis per didelis bailys ir per daug save mylėjo, kad išdrįstų pakelti ranką prieš save.

Problemos dėl alkoholio

Vasarą N. Kalaušis visiškai atsisakė alkoholio. Tik nesenai sužinojau, kad tai atsitiko po to, kai jis pakėlė ranką prieš Viltę. Pavartojęs alkoholio vyras tapdavo agresyvus. Tą šiandien sako ir nuošaliame kaime gyvenanti jo motina.

Tačiau likus porai savaičių iki tragedijos Viltė ir N. Kalaušis pasuko skirtingais keliais. Tiksliau, Viltė neapsikentusi psichologinio smurto, nuolatinio spaudimo ir engimo jį išprašė iš savo namų. N. Kalaušis išsivežė savo daiktus ir kartu augintą labradorą.

Viltė buvo laisva ir niekam neįsipareigojusi moteris. Jai niekam nereikėjo aiškintis, ką ir kada kviestis į savo namus. Tačiau N. Kalaušis matyt nebuvo linkęs atsisakyti itin patogaus gyvenimo.

Kaip inkstas taukuose

Iš Anglijos N. Kalaušis grįžo be skatiko kišenėje. Jis neturėjo nei namų, nei automobilio – nieko. Viltė jį priėmė savo namuose. N. Kalaušis ilgą laiko naudojosi Viltės automobiliu. Nesenai persėdo į kitą. Pamaniau: „Puiku. Žmogus stojasi ant kojų, įsigijo automobilį“.

Kaip smarkiai klydau – paaiškėjo, kad automobilį jis pirko ne už savo, o už Viltės pinigus. Kalbama, kad N. Kalaušis skendėjo didžiulėse skolose ne tik Lietuvoje, bet ir Anglijoje. Tik nesenai sužinojau, kad N. Kalaušis turi ne tik dukrą Lietuvoje – ketverių dukra auga ir Anglijoje. Kiek mes dar nežinome apie šį veikėją?

Kalbama, kad N. Kalaušis prieš Viltę nuolat naudojo psichologinį smurtą. Galiausiai Viltė neapsikentė – pora išsiskyrė. Tačiau N. Kalaušis greičiausiai nenorėjo prarasti patogaus gyvenimo, o praradęs negalėjo su tuo susitaikyti.

Tai lėmė, kad šiandien maža pirmokėlė jau nebeturi mamos, tėvai neteko dukros, sesė ir du broliai prarado mylimą sesę. Daugelis Viltę prisimins kaip puikią ir visada linksmai nusiteikusią draugę.

Daugelis klaus, kodėl nieko nerašau apie kitą auką – Giedrių Pavasarį. Aš jo nepažinojau, todėl galiu tik pareikšti užuojautą jo artimiesiems.

Viltės laidotuvių dieną N. Kalaušis buvo vedamas į teismą. Čia jis pasakė: „Susigadinau sau gyvenimą“. Jis susigadino SAU gyvenimą. Jam visiškai nesvarbu, kiek žmonių gyvenimų jis sudaužė – nagai atgręžti į save.

Beje, dar N. Kalaušis domisi, kam dabar atiteks „VW Passat“, kuriuo jis važinėjo.

Paulius Garkauskas

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA