Aprodė slapčiausius „Santakos slėnio“ kampus | Kas vyksta Kaune

Aprodė slapčiausius „Santakos slėnio“ kampus

R. Tenio nuotr.

Artėjant KTU Mokslo ir technologijų centro bei Technologinio verslo inkubatoriaus atidarymo šventei, buvo surengta ekskursija po visą slėnį. Žurnalistai galėjo pamatyti įvairią mokslo techniką bei susipažinti su čia vykdomais darbais. Ekskursijos dalyviai pamatė milijonus vertus įrenginius, kurie prieinami tik slėnyje dirbantiems mokslininkams.

Jau penktadienį „Santakos“ slėnis bus oficialiai atidarytas, todėl prieš šventę aprodyti visi pastato kampai, kad žmonės labiau įsivaizduotų, kas čia bus. Pastatas suskirstytas į dvi dalis: verslo ir mokslo. Numatoma, kad per trejus metus po atidarymo KTU „Santakos“ slėnyje įsikurs ir savo verslą plėtos 40 jaunų technologinių įmonių. Tai – Technologinio verslo inkubatorius, kurio veiklą koordinuoja KTU Regioninis mokslo parkas. Jau užimtos beveik visos biurams skirtos patalpos. čia jau įsikūrė tiek tik verslą pradėjusios, tiek pasaulyje pripažintos įmonės, tokios kaip JAV kapitalo įmonė „Virtustream LT“, kuri užsiima informacinėmis technologijomis.

KTU „Santakos“ slėnyje sutelktas ypač perspektyvių – darniosios chemijos ir biofarmacijos, ateities energetikos ir mechatronikos, informacinių ir komunikacinių technologijų – sričių mokslo ir studijų potencialas. Jau dabar mokslo sektoriuje atliekami įvairūs nanotechnologijos, ultragarso ar lazerių bandymai ir gaminama įvairi verslui gelbėjanti technologija, kuriami įvairūs produktai, leidžiantys pasauliui vystytis ir progresuoti.

Ekskursijos metu žurnalistams buvo leista pažvelgti ne tik į įvairias itin brangias technikas, kurių kaina svyruoja nuo pusės iki 7 mln. litų, tačiau taip pat galėjome įeiti ten, kur dirba tik mokslininkai. Apsivilkus specialiais rūbais, buvo leista įeiti į sterilų kambarį, kuriame menkiausia dulkė gali sužlugdyti ištisus projektus. KTU „Santakos“ slėnyje darbuojasi net ir tie, kurie atsakingi už mūsų visų saugumą, mat čia gaminamos specialios hologramos, kurios dedamos į asmens dokumentus, anspaudus ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA