Už 2 mln. litų planuojama atnaujinti dar vieną stadioną | Kas vyksta Kaune

Už 2 mln. litų planuojama atnaujinti dar vieną stadioną

Kauno miesto savivaldybė planuoja kartu su Kauno apskrities futbolo federacija (KAFF) steigti viešąją įstaigą, kuri rūpintųsi netoli Lampėdžio ežero esančio „Kelininko” stadiono atnaujinimu.

Šiuo metu stadionas yra nenaudojamas, neprižiūrėtas, jame nėra reikiamos infrastruktūros. Kauno KAFF kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę su prašymu kartu įsteigti viešąją įstaigą. Tokiu būdu futbolo federacijai būtų galima perduoti „Kelininko” stadioną, esantį Jovarų gatvėje.

„Siekiant išspręsti futbolo stadionų ir aikščių trūkumą, tikslinga pradėti kuo skubiau ruošti dokumentus viešosios įstaigos įsteigimui, jog stadionas būtų kuo greičiau pradėtas tvarkyti. Dėl viešosios įstaigos kūrimo artimiausiu metu turės apsispręsti ir miesto taryba”, – teigė Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) yra informavusi savivaldybę, jog siekiant plėtoti futbolo aikštynų infrastruktūrą Kaune, federacija teiks paraišką tarptautinei Pasaulio federacijų (FIFA) ir Europos futbolo federacijai dėl investicijų į „Kelininko” stadioną.

Preliminariais skaičiavimais, investicijos gali siekti apie 2 mln. Lt. KAFF su LFF planuoja atlikti reikiamus darbus, jog stadionas atitiktų I lygos licencijavimo reikalavimus: pakloti dirbtinę dangą, įrengti buitines patalpas ir persirengimo kambarius, aptverti ir apšviesti stadioną, pastatyti tribūnas žiūrovams.

Stadionas patenka į Kauno rekreacinę teritoriją, šalia kurios yra Lampėdžio ežeras, paplūdimys, Kauno regiono kempingas, veikia Kauno irklavimo mokykla ir Lampėdžių bendruomenės centras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA