Po policininko nužudymo lošimo namuose įtariamajam skirtas 2 mėn. suėmimas | Kas vyksta Kaune

Po policininko nužudymo lošimo namuose įtariamajam skirtas 2 mėn. suėmimas

Praėjusią naktį Kaune nušauto policijos pareigūno Arnoldo Jurašiaus nužudymu įtariamas Vitalijus Trakimavičius penktadienį Kauno apylinkės teisme sužinojo, kad jam paskirta 2 mėn. suėmimo kardomoji priemonė. Tiesa, prokuroras prašė maksimalaus, 3 mėn. sulaikymo, tačiau įtariamajam skirti du mėnesiai suėmimo.

Kauno apygardos prokuroras Darius Jakutis teigė, kad jis manė, jog šis asmuo, išėjęs į laisvę, gali kelti pavojų, daryti naujas nusikalstamas veiklas, nes yra ne kartą teistas, tuo tarpu teismas rėmėsi bylos duomenimis, taip pat atsižvelgė, kad įtariamasis gyvena su šeima, turi darbą.

Jau aišku, kad 37-erių įtariamasis lošimo namuose turėjo du pistoletus, kuriuos laikė legaliai. Taip pat, kad jis buvo apsvaigęs nuo raminamųjų vaistų ir alkoholio.

Pas įtariamąjį nusikaltimu po įvykio rasti du pistoletai, iš vieno jų buvo šaudyta. Pas V. Trakimavičių rasti pistoletai – „MP446 Viking” ir „Iž“. Po įvykio įtariamajam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,47 prom. Taip pat V. Trakimavičiaus automobilyje rasta 200 pistoleto šovinių. Nusikaltimą užfiksavo lošimo namuose įrengtos kameros.

Prokuroras Darius Jakutis patvirtino, kad penktadienį bus prašoma teismo jį suimti maksimaliam terminui.

Įtariamasis V. Trakimavičius (gimęs 1976 m.), anksčiau teistas už vagystes ir sukčiavimą (paskutinį kartą teistas 2003 m., teistumas išnykęs).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA