Į motociklų sporto gelmes pasinėręs kaunietis: „Čia reikia sprogstamosios jėgos“ (video) | Kas vyksta Kaune

Į motociklų sporto gelmes pasinėręs kaunietis: „Čia reikia sprogstamosios jėgos“ (video)

Organizatorių nuotr.

Važiavimas motociklu kauniečiui Kornelijui prilygsta ranka galimam paliesti laisvės pojūčiui. „Motociklas ir aš tampame viena. Tai tarsi gera joga“, – šypteli jaunas vaikinas. Tačiau gatvėmis ir trasomis ne tik Lietuvoje praūžiantis motociklininkas prisipažįsta, jog pastaroji veikla nėra vien malonumas, tam reikia gero fizinio pasirengimo ir sąlygų. Kornelijaus tai negąsdina, – priešingai motociklų fanas tvirtai tiki kada nors tapsiantis legenda.

Vaizdo įraše kaunietis Kornelijus Survila prakalbo apie didžiausią savo aistrą – motosportą. Vaikinas su nuoširdžiu vidiniu užsidegimu pasakoja apie puoselėjamos veiklos subtilybes – nuo tykančių iššūkių, kuriuose būtina „sprogstamoji jėga“, ypatingų kojinių ir batų, avimų lipant ant motociklo, iki pomėgio per lenktynes vilkėti aprangą su lietuviška atributika, kuri nuvykus svetur stebina ne vieną.

Sportinis azartas Kaune gimusį ir augusį devyniolikmetį K. Survilą lydėjo nuo pat vaikystės. Vietoje nenustygstantis jaunuolis nuo mažens drauge su vyresniu broliu ir seserimi dalyvaudavo kartingų bei automobilių lenktynėse. Lenktynių sporto aistra, neslepia kaunietis, visas atžalas užkrėtė mama.

„Mama yra tikras pavyzdys. Ji mus, vaikus, stebindavo demonstruodama gerus rezultatus automobilių lenktynių trasoje, Lietuvoje vykusiuose čempionatuose“, – sako Kornelijus.

Prisimindamas pirmąjį savo motociklą, kaunietis pasakoja, jog būdamas dar paaugliu du vasaros sezonus darbavosi, o uždirbtus pinigus atidavė mamai. Tačiau ši nutarė visiškai nelauktai nustebinti savo sūnų – nupirko jam pirmąjį motociklą. „Tai man buvo siurprizas!“, – atvirauja aistra motociklų sportui alsuojantis K. Survila.

Dar neturėdamas teisių važinėjausi A1 kategorijos motociklu aplinkinėmis nejudriomis gatvelėmis ir nuolat domėjausi motociklais. Jie man jau tada kėlė didžiulį įspūdį ir skatino žavėtis, – sako kaunietis.

„Stebėjau daugelio užsieniečių pasirodymus, jie visi rekomenduodavo važiuoti treniruotis į trasą – tai saugiau negu gatvėje, nes gatvėje gali būti ne tavo kaltė, o trasoje tu atsakai už save, susidūrimai įvyksta retai“, – teigia jis.

Iš pradžių pradėjęs nuo kartingų, vėliau vaikinas sudalyvavo Kaune vykusiose miesto lenktynėse. O Šiemet išbandė ir Nemuno žiedo trasą Kačerginėje.

„Tai – tarsi magnetas sportininkui, norinčiam pasiekti rezultatą Lietuvos čempionate arba tiesiog motociklų sporte. Manau, jog būtent dėl to daugelis automobilių, motociklų sporto fanų persikelia gyventi į Kauną. Kiekvieną ketvirtadienį Nemuno žiedo trasoje vyksta treniruotės. Užsiėmimai nėra brangūs, todėl išbandyti savo motociklą gali kiekvienas norintis. Čia galima važiuoti kokiu tik nori greičiu, nėra pareigūnų, tykančių su radaru“, – šmaikštauja pašnekovas.

Kornelijus progresyviai varžosi BMA čempionato „Street street“ klasėje. Čia skindamas pergales, užsidegimu sparčiai vejasi patyrusius motociklininkus, alsuodamas jiems į nugarą.

Jauno kauniečio žinomumas vis sparčiau auga socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose. Minėtos virtualios erdvės platformos, džiaugiasi K. Survila, padeda skleisti žinią apie motosporto lenktynių proveržį varžantis žiedinėje lenktynių trasoje Kačerginėje. „Siekiu sudominti šiuo užsiėmimu kuo daugiau žmonių“, – atvirauja K. Survila.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA