Kauną garsinančio „Uokso“ įkūrėjai nusitaikė į verslo elitą: atidarė naują restoraną | Kas vyksta Kaune

Kauną garsinančio „Uokso“ įkūrėjai nusitaikė į verslo elitą: atidarė naują restoraną

R. Daškevičiaus nuotr.

Maisto mėgėjams pristatyti Kauną Lietuvos kulinarijos žemėlapyje garsinančią kūrybinę virtuvę „Uoksas“ jau seniai nebereikia – šį restoraną žino ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų gyventojai bei užsienio svečiai, mėgstantys kokybišką sezoninį maistą ir estetišką jo pateikimą. Ne mažesnio šių klientų dėmesio tikisi sulaukti ir Kaune kuriama nauja „Uokso“ įkvėpėjų vieta – verslo trikampyje Karaliaus Mindaugo prospekte duris atvėrė jų valdomas „Snobas“.

[galerija kiek=”12″]

Ilgametę patirtį restoranų versle turintys „Uokso“ įkūrėjai Odeta ir Artūras Naidenko prisipažįsta, kad noras plėstis ir augti kirbėjo jau kelerius metus, tačiau į ilgaamžiškumą orientuotas projektas reikalavo įdirbio ir idėją išpildančios erdvės, kurioje galėtų skleistis visi snobiški kulinarijos užmojai. Juk tikras snobas – tai ne tik tas, kuris kelia reikalavimus kitiems, bet visų pirma tas, kuris labiausiai reiklus pats sau.

Nusitaikė į patį verslo epicentrą

Naujasis restoranas „Snobas“ duris liepos viduryje atvėrė viename iš moderniausių Kauno verslo centrų „Arka“. Šio verslo centro pastato išorinė konstrukcija orientuota į arkos idėją, po kuria atsiveria į miesto centrą vedanti senoji Karmelitų gatvelė, iš dalies išlikęs ir jos senasis grindinys. Simboliška, kad restoranas kuriasi gatvele nuo verslo dalies atskirtose patalpose, kas tik dar labiau sustiprina maisto, kaip poilsio, bendravimo ir malonumo, aspektą.

„Vos pamatę šias patalpas, iškart mintyse turėjome ir viziją – žinojome, kaip viskas atrodys, ko sieksime. Nieko panašaus nepavyktų sukurti, pavyzdžiui, Kauno rotušės aikštėje esančio pastato rūsyje“, – kalbėjo A. Naidenko. Idėja kurti čia restoraną gimė dar tik įsibėgėjant „Arkos“ statyboms, o realizuota per kiek daugiau nei metus. „Snobo“ įkūrėjai tikisi, kad artimiausiu metu verslo epicentru Kaune tapsianti vieta, kurioje jau kitąmet duris atvers dar keli verslo centrai, tarp jų ir – „Magnum“ – greitai suburs jų pastangas vertinančių klientų ratą ir pripažinimą.

„Gerai, jog pavadinimas sukelia dviprasmiškas emocijas – tai ir pabrėžia, jog restoranas pritrauks ne visus. Snobas – reiklus kitiems, tačiau aukštus standartus kelia ir sau. Jis žino, ko nori, turi aiškią savo vertę ir ieško vietų, kurios tai atskleistų. Mūsų restoranas būtent toks“, – pastebi „Snobo“ vadovė.

Aukščiausio lygio estetika

Reiklumas detalėms – tai restorano kūrėjų kiekvieno žingsnio filosofija. Pabrėžtina, kad „Snobo“ bendrasavininkis A. Naidenko yra pagrindinis jų valdomų restoranų virtuvės šefas, tačiau naujojo restorano patiekalų meniu jam suteiks kur kas daugiau laisvės nei mikrosezoniškumu ir lokaliais produktais apibrėžto pirmojo restorano virtuvės orientacija.

Apsilankiusiems „Snobe“ žadamas vienintelis, tačiau esminis, šias virtuves apjungiantis elementas – ypatingas dėmesys produkto kokybei: visi ingredientai patiekalams ruošiami restorano virtuvėje, nuo padažų iki vietoje kepamos duonos. „Brandintos mėsos nuo žarijų, raw pateikalai, atskira desertų gamybos sekcija. Turėsime plačią “žaidimų aikštelę” kulinarinėms improvizacijoms“ – šypsosi virtuvės šefas.

Pasak A. Naidenko, „Snobo“ patiekalai gimsta prancūziškos virtuvės įtakoje. Anot virtuvės šefo, pagrindinės „Snobo“ estetikos idėjos atsispindės ir maisto pateikimo stiliuje, formoje, spalvose. „Mums svarbios detalės, tikimės, kad jas įvertins ir kiekvienas klientas. Esu preciziškas kiekvienam patiekalui, man svarbu, kad, pavyzdžiui, sviesto rutuliukas būtų idealaus skritulio formos, kad duona būtų specialios formos. Visa tai ir kuria estetiką, kuri mums yra labai svarbi“, – kalba A. Naidenko.

Restorano svečiams bus siūlomi verslo pusryčiai ir pietūs darbo dienomis, bei vėlyvieji pusryčiai („Brunch“) savaitgaliais. Jei ketinate vakarieniauti su verslo kolegomis ar draugais, restorano savininkai rekomenduoja rinktis degustaciją, kurios metu turėsite galimybę susipažinti su „a la carte“ patiekalais bei išragauti „Snobo” virtuvės skonius.

A. Naidenko pastebi, kad degustacijų metu patiekalus galima ir personalizuoti – virtuvės šefas įsitikinęs, jog patiekalus gali pritaikyti pačių išrankiausių svečių poreikiams.

Interjerą įkvėpė unikalios erdvės

Kuriant „Snobo“ interjerą, taip pat siekta įtvirtinti estetiką, kurioje svarbi kiekviena detalė: čia vyrauja preciziškos tvarkos ir minimalistinių detalių dermė.

Restorano interjero aplinkoje dominuoja dizaino „šventoji trejybė“ – betonas, stiklas ir metalas. “Puoselėjame progresyvias šiuolaikinio dizaino idėjas. Patalpų medžiagiškumas padiktavo rinktis specifinę apdailą, apšvietimą, interjero detales. Švarumas, grynumas, natūralumas – atsisakome visų įmanomų dirbtinių dalykų. Turime unikalias urbanistines erdves, kurios idealiai atitiko „Snobo“ viziją“. – pabrėžė O. Naidenko.

Per du aukštus išdėstytos restorano erdvės pasižymi ir funkcionalumu – dviviečiai staliukai svečių pageidavimu gali virsti didesnėms kompanijoms pritaikytais stalais, norintiems privatumo – galimybė keliauti prie antrajame restorano aukšte laukiančio šefo stalo.

Restoranas „snobas“, įsikūręs Karaliaus Mindaugo pr. 37 esančio verslo centro „Arka“ pirmajame aukšte laukia jūsų kasdien nuo 9 iki 22 val. (sekmadieniais – iki 18 val.).

Restorane „Snobas“ pusryčių metas nuo 9 iki 12 val., pietaujama nuo 12 iki 15 val., „a la carte“ ir degustacijos vyksta nuo 15 iki 22 val. Vėlyvųjų pusryčių kviečiame šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 11 val.

Būtina išankstinė staliuko rezervacija, tad planuojantiems apsilankyti restorane siūlome jį rezervuoti online tinklalapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA