Išrinktas naujasis Kauno kolegijos vadovas | Kas vyksta Kaune

Išrinktas naujasis Kauno kolegijos vadovas

BNS 2018/05/22 18:58
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nauju Kauno kolegijos direktoriumi išrinktas prieš tai pavaduotoju buvęs Paulius Baltrušaitis. Tuo tarpu dešimtmetį Vilniaus kolegijai vadovavusį Gintautą Bražiūną turėtų pakeisti ligšiolinė jo pavaduotoja Žymantė Jankauskienė.

Kauno kolegijos direktoriaus rinkimai įvyko praėjusią savaitę, gegužės 14 dieną. Šios aukštosios mokyklos tarybos sprendimu kolegijai vadovauti penkerius metus išrinktas direktoriaus pavaduotojo plėtrai ir infrastruktūrai P. Baltrušaitis. Buvęs vadovas Mindaugas Misiūnas iš pradžių dalyvavo konkurse, bet vėliau savo kandidatūrą atsiėmė.

„Pagrindinis mano, kaip naujojo kolegijos direktoriaus, siekis – išlaikyti šią vertybėmis grįstą demokratiškumo dvasią ir išvesti Kauno kolegiją į lyderio pozicijas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse“, – kreipimesi į kolegas teigė P. Baltrušaitis. Anot jo, studijos, taikomasis mokslas ir menas bus pagrindinės šios neuniversitetinės aukštosios mokyklos sritys.

Kauno kolegija – daugiaprofilinė valstybinė aukštojo mokslo įstaiga, rengianti technologijų, informatikos, inžinerijos, sveikatos, humanitarinių, socialinių, meno, ugdymo, verslo ir viešosios vadybos, teisės, žemės ūkio mokslų specialistus.

Vilniaus kolegijai vadovausianti Ž. Jankauskienė BNS sakė, kad pirmadienį vykusiame konkurse kolegijos taryba ją išrinko naująja direktore – jei nebus apeliacijų, pareigas ji pradės eiti nuo birželio. Konkurse į šias pareigas iš viso varžėsi keturi pretendentai.

54-erių Ž. Jankauskienė turi medicininį išsilavinimą, yra apgynusi visuomenės sveikatos krypties daktaro disertaciją, taip pat baigusi viešojo administravimo studijas tuometiniame Teisės universitete (dabar Mykolo Romerio universitetas).

Ji pastaruosius penkerius metus ėjo kolegijos direktoriaus pavaduotojos pareigas, prieš tai 13 metų buvo kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto dekane.

Ji teigė, kad tapusi kolegijos vadove tęs G. Bražiūno darbus. „Matyčiau tęstinumą, nes kolegija vis tiek yra lyderė savo sektoriuje, to tikrai nematau prasmės griauti, tai tikrai kolegijos tvarumas, to, kas pasiekta, įtvirtinimas ir vystymas, manyčiau, yra pagrindinis tikslas“, – teigė BNS Ž. Jankauskienė.

Ši neuniversitetinė aukštoji mokykla ne vienus metus yra valstybinių kolegijų reitingo viršūnėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA