Lietuvos verslo alėja: penkioliktojo gimtadienio proga – įkurtuvės naujuose namuose | Kas vyksta Kaune

Lietuvos verslo alėja: penkioliktojo gimtadienio proga – įkurtuvės naujuose namuose

R. Tenio nuotr.

Kiekviena įmonė skaičiuoja ir didžiuojasi veiklos sukaktimis, o pernai 15-ka metų nuo veiklos pradžios paminėjusi Kaune įsikūrusi bendrovė „SDG“ sau „pasidovanojo“ ir puikią dovaną – įsikūrė naujame, pačių suplanuotame ir sukurtame inovatyviame pastate. Ši Kaune įsikūrusi įmonė yra Lietuvos valstybės 100-mečio proga Kaune atidarytos Lietuvos verslo alėjos ir Verslo skvero rėmėja.

2002-aisiais metais veiklą pradėjusi verslo konsultacijų bendrovė „SDG“, šiandien pelnytai įvardijama kaip Lietuvos įmonių saugaus darbo partnerė, taip pat yra vienintelė lietuviška konsultacijų kompanija, išplėtusi veiklą už šalies ribų. „SDG“ įmonių grupei svarbu ir etiškos veiklos principai: korupcijos netoleravimas, veikla, grindžiama socialine atsakomybe bei didžiulė pagarba žmogui ir jo teisėms. Kadangi žmogus įmonei yra viena pagrindinių vertybių, nenuostabu, jog daugiausiai įmonės vadovai ir stengiasi dėl svarbiausių verslui žmonių – darbuotojų.

Biuro poreikis padiktavo naują verslo sritį

Dar 2015-aisiais metais tik idėja buvęs nuosavas biuras, šiandien džiugina jau per 120 „SDG“ darbuotojų Kaune. Praėjusių metų pradžioje Draugystės gatvėje išaugęs originalaus dizaino pastatas – pareiškimas visai Lietuvai ir įrodymas, kaip sparčiai plečiasi bendrovės verslas mūsų mieste. UAB „SDG“ generalinis direktorius Eduardas Jasas tikina, kad augančio verslo tendencijos jaučiasi ir įmonės augime – išsiplėtė ne tik kolektyvas, bet ir teikiamų paslaugų spektras. „Kolektyvas daug didesnis, tad nusprendėme, jog didelių patalpų nuoma mums finansiškai nenaudinga, o naujosios patalpos – du kartus didesnės, nei anksčiau nuomojamame pastate, todėl dabar mūsų darbuotojai turi ir geresnes darbo sąlygas.“

Per 2500 kv. m. plotą užimančio pastato statyba užtruko dvejus metus. Ilgas statybų procesas įmonę paskatino užsiimti ir veikla naujoje verslo srityje – būtent taip 2016-aisiais metais veiklą pradėjo jau aštuntoji „SDG“ įmonių grupės narė „SDG statyba“, papildydama gausų įmonės veiklų spektrą. Įmonių grupė taip pat jungia konsultacijų kompaniją „SDG“, prekyba darbo drabužiais ir asmeninėmis apsaugos priemonėmis užsiimančią „SDG kodas“, vairavimo mokymo paslaugas teikiančią „SDG akademija“, už grupės įmonių valdymą atsakinga „SDG grupė“, socialinius projektus vystančią „Saugi pradžia“ bei už Lietuvos ribų veikiančias verslo konsultacijų ir mokymų įmonės – „Droša darba garants“ (Latvija) ir „Ohutu Töö Garant“ (Estija).

Svarbiausia vertybė – žmogus

Šiuo metu įmonių grupėje dirba apie 300 darbuotojų, tačiau šie žmonės įmonės vadovybei yra šiek tiek daugiau nei eilinis kolektyvas. „Svarbiausia pripažinti, kad visi iki vieno žmonės – nuo pagalbinio darbininko iki generalinio direktoriaus – atlieka reikšmingą darbą ir prisideda prie bendro tikslo,“ – apie suburtus žmones kalba E. Jasas.

Bendruomeniškumo puoselėjimo idėja persidavė ir į naująją įmonės erdvę – be 120 ergonomiškų darbo vietų su patogiais, padėtį lengvai keičiančiais stalais, biure įrengta ir laisvalaikio bei poilsio erdvė. Ten galima rasti gausią stalo žaidimų kolekciją, šalimais yra ir erdvė sportui.

Pastato terasoje darbuotojai gali ilsėtis gryname ore, ten auga obelys ir kriaušės,  šalia pastato įrengta žalioji zona, kurią juosia aviečių gyvatvorė.

Tačiau bendruomenė neišsisklaido vos pasibaigus darbo valandoms – darbuotojai noriai jungiasi į įvairias iniciatyvas, kartu savanoriauja, dalyvauja maratonuose.

Plėtrą grindžia socialine atsakomybe

„SDG“ įmonių grupės stiprybė – socialinė atsakomybė, prasidedanti įmonės viduje ir išsiplečianti gerokai už jos ribų. Vadovaudamasi būtent tokiu principu, įmonė šalia naujojo biuro įrengė net 7 įkrovimo stoteles elektromobiliams. Įmonė taip pat tariasi, jog Draugystės gatvėje esančios stotelės taptų prieinamos ne tik įmonės darbuotojams, jei bus priimtas susitarimas, stotelės bus įtrauktos į Kauno miesto elektromobilių įkrovimo prieigų planą.

Taip pat įmonė aktyviai remia įvairias bendruomenės iniciatyvas, skaito paskaitas aukštosiose mokyklose, prisideda prie įvairių akcijų – visa tai, anot E. Jaso, labai svarbu ateities perspektyvoms. „Jeigu nori, kad verslas būtų tvarus ir ilgalaikis, negali ignoruoti fakto, jos jis veikia visuomenėje. Kuo labiau prisidės prie jos gerovės, tuo didesnė galimybė, kad kažkada tai grįš su kaupu,“ – aiškina įmonės generalinis direktorius.

Tokia įmonės filosofija sulaukia ir pačių geriausių įvertinimų iš aplinkinių – „SDG“ yra pelniusi Kauno miesto savivaldybės apdovanojimą „Verslo tauras“ už inovacijas socialinės atsakomybės srityje, dvejus metus iš eilės – Nacionalinį atsakingo verslo apdovanojimą Metų bendruomeniškiausia įmonė bei daug kitų apdovanojimų, pabrėžiančių sėkmingą įmonės plėtrą.

Šis straipsnis yra iš ciklo „Lietuvos valstybės 100-mečiui – Lietuvos verslo alėja Kaune“, skirto supažindinti kauniečius su Lietuvos verslo ištakomis, pristatyti sėkmingai Kaune susikūrusias įmones, kurios seniai išaugo ne tik miesto, bet ir valstybės ribas, taip pat ir mažesnius verslus, be kurių miestas būtų tuščias ir neveiklus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA