Gera žinia sunkvežimių ir motociklų vairuotojams, laikantiems vairavimo egzaminą | Kas vyksta Kaune

Gera žinia sunkvežimių ir motociklų vairuotojams, laikantiems vairavimo egzaminą

R.Tenio nuotr.

LR vidaus reikalų ministras pakeitė Motorinių transporto priemonių vairuotojų egzaminavimo sąlygų ir tvarkos aprašą, sudarydamas galimybę į vairavimo praktikos egzaminą „Regitroje“ atvykstantiems profesionalo (C, CE) bei vasaros sezoną vis populiaresnio motociklizmo (A1, A2) kategorijų siekiantiems vairuotojams patiems pasirūpinti transporto priemone.

Kad leidimas atvykti į egzaminą su sava transporto priemone yra veiksmingas, parodė ankstesni sprendimai leisti vairavimo praktikos egzaminą laikyti savu autobusu (D kategorija) ir motociklu (A kategorija) – daliai vairuotojų tai veikia kaip stresą mažinantis veiksnys. Būsimasis vairuotojas jaučiasi užtikrinčiau ir labiau pasitiki savo jėgomis.

Būsimų vairuotojų patogumui A1, A2 bei C ir CE kategorijų egzaminui reikalingas transporto priemones, kaip ir iki šiol, bus galima nuomotis „Regitros“ padaliniuose. Iš esmės, šis pokytis atveria platesnes galimybes būsimiems vairuotojams rinktis sau priimtinesnį būdą ir nuspręsti, su kokia transporto priemone jis nori laikyti egzaminą.

Atkreiptinas dėmesys, jog norint vairavimo egzaminą laikyti nuosavu krovininiu automobiliu (C ir CE kategorijos) ar motociklu (A1 ir A2 kategorijos), transporto priemonė privalo atitikti bendruosius reikalavimus, t.y. būti apdrausta bei turėti techninę apžiūrą.

Detalesni reikalavimai pateikti čia. 

Taip pat informuojama, kad naujos tvarkos patvirtinimas neturės jokios įtakos kainų prasme tiems vairuotojams, kurie egzaminą laikys su „Regitros“ transporto priemone.

Vairuotojų lauktas pakeitimas įsigalios nuo 2017 m. rugsėjo 1 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA