Už posūkio nerodymą grės teisės vairuoti atėmimas? | Kas vyksta Kaune

Už posūkio nerodymą grės teisės vairuoti atėmimas?

Kauno policija pakartotinai įspėja, kad už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant gresia piniginė bauda, o už įspėjamųjų signalų nerodymą – ne tik ji, bet ir teisės vairuoti atėmimas.

„Analizuodami kelių eismo taisyklių pažeidimus, pastebėjome, kad Kauno mieste vairuotojai piktnaudžiauja kalbėdami mobiliojo ryšio telefonu bei dažnai ignoruoja įspėjamojo signalo rodymą“, – pastebi Kauno apskr. VPK KPV Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra. Kelias valandas vakarinio piko metu trukusioje priemonėje pareigūnai dirbdami nežymėtame policijos automobilyje nustatė beveik 70 pažeidimų. Dauguma jų – įspėjamojo signalo nerodymas, taip ir kalbėjimas mobiliojo ryšio telefonu.

„Norime įspėti vairuotojus, kad ir toliau aktyviai vykdysime ne viešo patruliavimo priemones. Siekiant nustatyti ir išaiškinti kuo daugiau pažeidimų, naudosimės ir viešuoju transportu, mieste įrengtomis vaizdo stebėjimo kameromis“, – apie tai, kaip bus kovojama su pažeidėjais, pasakoja R. Kemzūra.

Už vairavimą kalbant, naudojantis mobiliojo ryšio telefonu numatyta bauda nuo 60 iki 90 eurų. Už įspėjamųjų signalų nerodymą vairuotojams numatyta bauda nuo 30 iki 90 eurų arba teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 3 mėn. Vairuotojams, kurie veža keleivius nustatytais maršrutais, už įspėjamųjų signalų nerodymą numatyta bauda nuo 120 iki 170 eurų arba teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 3 mėn.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA