Dalinasi skaitytojai: smarki liūtis tvindė Kauną | Kas vyksta Kaune

Dalinasi skaitytojai: smarki liūtis tvindė Kauną

R. Tenio nuotr.

Kaune po 15 val. prasidėjo liūtis, kuri truko ilgiau, nei valandą. Jos metu ne tik stipriai lijo, bet ir išraiškingai žaibavo. Kai kurie kauniečiai pasakojo girdėję tokį stiprų griausmą, jog galvojo, kad net langai išbarškės. Laimei, apie sužalotus asmenis kol kas nepranešama.

[galerija kiek=”12″]

Kaunietis Donatas dalinasi video, kur užfiksuota užtvinusi S. Žukausko gatvė Kalniečių mikrorajone. Į portalą plaukia ir kitų gyventojų vaizdai su užtvindytomis gatvėmis, kai kur fiksuota kaip automobiliai pradėję skęsti. Vitalijus praneša, kad Jonavos gatvėje, ties bendrabučiais įtrūko asfaltas ir pakėlė kanalizacijos dangtį į viršų, tai fiksuota 3-ioje eismo juostoje. Odeta praneša, kad Neries krantinė apie 16:30 val. – tiesiog skęsta. Raginama vairuotojams būti budriems. Dar kiti džiaugiasi, kad liūtis nuplovė automobilius ir neteks važiuoti į plovyklą. Dėkojame skaitytojams už informaciją!

Kaune liūties metu fiksuoti keli eismo įvykiai: po 15 val. Raudondvario plente, o po 16 val. – kelyje Kaunas-Vilnius, netoli sudegusio „Bajorkiemio“, dėl įvykių formavosi eismo spūstys.

Siūlo išnaudoti balas žaismingai

Kauniečiai perspėjo, kad laisvai galima išsitraukti valtis ir keliauti paplaukioti tiesiog gatvėse – mat jos plaukia.

Laisvės alėjoje buvo matyti kiaurai permirkusių praeivių, kurie lietumi džiaugėsi niekur neskubėdami ir nesislėpdami po skėčiais. Ne vienas nusiavė batus ir leidosi pabraidyti šiltame liūties vandenyje, tiesiog miesto centre.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas užfiksavo kaip rekonstruota Laisvės alėjos atkarpa atrodo iškritus paskutiniam liūties lašui: iškart po to čia vietomis telkšojo nemažos balos, tačiau po 17:20 val. balos apmažėjo ir alėja vėl tinkama smagiems, lėtiems pasivaikščiojimams. Žinoma, nepamirštant ir skėčio!

Orai stabilizuosis

Kaip praneša hidrometeorologijos tarnyba, artimiausiu metu orai turėtų stabilizuotis: ateinančią naktį bus debesuota su pragiedruliais. Daug kur palis, vietomis smarkiai. Kai kur perkūnija. Vėjas silpnas, per perkūniją gūsiai 15–18 m/s. Žemiausia temperatūra 12–17 laipsnių. Dieną debesuota su pragiedruliais. Vietomis trumpai palis. Vėjas silpnas. Aukščiausia temperatūra 21–26, pajūryje 18–20 laipsnių. Liepos 13 d. daug kur lis, vietomis smarkiai, kai kur bus perkūnija. Dieną vietomis vėjo gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį 13–17, dieną 17–21 laipsnis.

O kaip jums ši liūtis?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA