„Ups“ pradeda tiesioginius skrydžius iš Kauno: krovinių apimtys išaugs dvigubai | Kas vyksta Kaune

„Ups“ pradeda tiesioginius skrydžius iš Kauno: krovinių apimtys išaugs dvigubai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Viena didžiausių pasaulio logistikos bendrovių UPS plečia veiklą Lietuvoje ir pradeda naują reisą tarp Kauno ir Kiolno (Vokietija), kur įsikūręs didžiausias UPS logistikos centras Europoje. Pradėjus šį reisą tarptautinės siuntos iš Lietuvos bus išsiunčiamos vėlesniu laiku, o vieno reiso krovinių talpa išaugs dvigubai – iki daugiau nei 8 tonų, rašoma interneto puslapyje Investuok Lietuvoje.

„UPS siekia įvairaus dydžio Lietuvos įmonėms padėti sėkmingai plėtoti prekybą šiuolaikinėje dinamiškoje pasaulinėje ekonomikoje. Pradėję naują reisą išplėtėme siuntų surinkimo laikus – mažoms ir didelėms Lietuvos įmonėms tai suteiks daugiau galimybių plėsti prekybą tarptautinėse rinkose“, – sakė Daniel Carrera, UPS Rytų Europos regiono prezidentas, naujojo skrydžio pristatymo renginyje.

D. Carrera pabrėžė, kad reisas tarp Kauno ir Kiolno leis siuntų surinkimo laiką pailginti daugiau nei trejomis valandomis. Tai suteiks pranašumą į užsienį prekes eksportuojančioms Lietuvos bendrovėms – pramonės, tekstilės, el. komercijos, informacinių technologijų ar sveikatos priežiūros bendrovėms.

„Galimybė krovinius gabenti oru yra rimtas postūmis gerinant šalies investicinę aplinką, nes Lietuvą dar labiau priartina prie Vakarų Europos. Greitas didelės vertės krovinių gabenimas ypač svarbus vystant orlaivių remonto ir techninio aptarnavimo bei medicinos įrangos gamybos industrijas, todėl naujos logistikos oru galimybės pasitarnaus esamų bendrovių plėtrai ir naujų pritraukimui“, – teigė užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Naudojantis UPS Express® paslauga, eksporto siuntas iš Lietuvos UPS galės surinkti iki 20 valandos. Naujasis reisas bus vykdomas ATR-72 orlaiviu kiekvieną dieną nuo pirmadienio iki penktadienio. Lėktuvas iš Kiolno atvyks 8 val. ir toliau tęs maršrutą į Rygą. Grįždamas atgal į Kiolną, orlaivis iš Kauno išvyks 21.50 val. Skrydį aptarnaus avialinijų „Sprint Air“ lėktuvas, kurio krovinių talpa viršys 8 tonas ir bus dvigubai didesnė nei prieš tai buvusiame reise.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA