Kauniečiai dovanoja virtualią ekskursiją po senamiestį | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai dovanoja virtualią ekskursiją po senamiestį

Ekskursijos ekrano vaizdas

Šį savaitgalį miestas pamažu atsikrato savo šventinio rūbo – bus nuimamos keletą mėnesių visus džiuginę kalėdinės dekoracijos, nupuošiama pagrindinė miesto eglė. Tiesa, kauniečiai Mikas Binkis ir Tomas Blažauskas nemano, jog reikia iškart pamiršti, kaip atrodė šventiškai pasipuošęs miestas ir dovanoja puikią galimybę dar kartą į jį pažvelgti kada tik panorėsite.

„Kadangi miestas šiemet toks pasipuošęs, tai mes, būdami miesto patriotais ir fanais, sugalvojome vis tai įamžinti ir pateikti šiek tiek neįprastu formatu“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo M. Binkis, drauge su T. Blažausku sukūręs virtualią ekskursiją po miesto senamiestį.

M. Binkio teigimu, virtuali ekskursija bus puikus būdas persikelti į papuoštą miestą vėliau. „Bus gera proga kada nors prisiminti visa tai“, – šypsojosi jis.

Pasak idėjos autorių, virtualią ekskursiją sukurti prireikė vieno vakaro senamiestyje ir šiek tiek darbo vakarais. „(Šiai sukurti, red.) – vienas šaltas vakaras sufotografavimui ir maždaug 4 dienos darbo po darbo“, – pasakojo M. Binkis.

Tai – ne pirmas kauniečių darbas. Prieš metus kauniečiai sukūrė panašią ekskursiją po istorinę Lietuvos prezidentūrą, o planų kurti daugiau ekskursijų po Kauną nestokoja ir dabar. „Jei matysime, kad yra ką parodyti kitiems, bus ir ekskursija. Bet dabar Kaunas atsigavęs, tai manau, kad tikrai bus“, – tvirtino pašnekovas.

Ekskursiją po Kauno senamiestį rasite čia, tuo tarpu pasižvalgyti po istorinę Lietuvos prezidentūrą galima čia.

Miesto senamiestį galima apžiūrėti ne tik naudojantis kompiuteriu, bet ir virtualios realybės akiniais, o jų neturint – pasinaudojant išmaniajame telefone ar planšetėje esančia giroskopo technologija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA