Kauną aplankęs baikeris iš Omano pasidalino savo planais | Kas vyksta Kaune

Kauną aplankęs baikeris iš Omano pasidalino savo planais

Asmeninio archyvo nuotr.

Šią savaitę Kaune vieši baikerių klubo „Muscat Bikers” klubo viceprezidentas Rashad Al Balushi iš Omano Sultonato (Pietvakarių Azija). Liepos 6-ąją jis kartu su kauniečiais net giedojo Lietuvos himną prie Kauno pilies.

[galerija kiek=”12″]

Penktadienį vienoje iš Kauno „SDG akademija” vairavimo mokyklų apsilankęs baikeris pasakojo apie 4-tą europinį turą, kurio metu aplankys 15 šalių ir per 25 dienas nuvažiuos daugiau kaip 10 tūkst. kilometrų. Į kelionę su dar šešiolikos baikerių kompanija iš pradinio taško – Brėmeno – jis leisis jau šį antradienį. Kelionės metu aplankys Vokietiją, Čekiją, Lenkiją, Baltarusiją, Slovakiją, Vengriją, Austriją, Slovėniją, Kroatiją, Bosniją ir Hercogoviną, Italiją, Šveicariją, Daniją, Norvegiją ir Švediją.

Ant ratų – bent pusę metų

Baikeris pasakojo, kad motociklai yra jo hobis, pats kasdieniame gyvenime dirba naftos ir dujų kompanijoje, tačiau kelionėms laiko negaili – ant motociklo praleidžia apie šešis mėnesius per metus. Jų metu su klubo nariais keliauja po savo šalį, vyksta į kalnus, lankosi kitose Azijos šalyse, Europoje.

„Noriu apkeliauti visą pasaulį!”, – gyvenimo tikslu dalinasi R. Al Balushi, motociklą vairuojantis jau bemaž 30 metų.

Kadangi kelionėse praleidžia itin daug laiko, o ir visą uždarbį bei rūpestį skiria savo kelioniniam „Honda Goldwing” motociklui, vyras svarsto, gal dėl to vis dar ir tebėra vienišas. „Todėl Žmona vadinu savo motociklą”, – šypsodamasis sako baikeris iš Omano.

Vyras iš viso turi du motociklus: minėtą kelioninį bei vadinamąjį „čoperį”.

R. Al Balushi su 120 oficialių klubo narių nuolat dalyvauja Bahreino regiono (Kataras, Bahreinas, Kuveitas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Saudo Arabija) varžybose, kur yra laimėję prizų už gražiausią motociklą, greičiausiai nuvažiuotą ruožą bei kt. Triskart laimėjo pirmąją vietą baikerių šou: Omano Sultonate, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Bahreine.

Svarbiausia – saugumas

Susirinkusiesiems R. Al Balushi pabrėžė, kad jo klubo nariams keliaujant svarbiausia – saugumas.

„Motociklininkai turi būti su šalmu, specialiais drabužiais, o vykstant mes kelyje išsidėstome šachmatine tvarka, kad gerai matytume kolonos priekį ir galą. Europiniuose turuose keliaudami po keliolika žmonių – naudojame nebyliuosius signalus, tarkim, į viršų pakeltas pirštas nurodo susilygiuoti į vieną eismo liniją”, – pasakojo baikeris.

Jis atskleidė, kad pagrindinė „Muscat Bikers” klubo taisyklė – kelyje matyk kitus, pats būk matomas, o klubo nariui ištikus nelaimei – visad padėk.

Tad, jei ilgose kelionėse, kuriose tenka įveikti ir 600 km per dieną raizgytais keliais, pavargsta ir miego užsinori bent vienas baikeris – sustoja ir ilsėtis eina visi. Dažniausiai miega miegmaišiuose palapinėse.

Negaili gero žodžio kauniečiams

Iki tol, kol iš lietuvių baikerių gavo kvietimą apsilankyti baikerių šventėje, R. Al Balushi tikino nebuvo girdėjęs apie Lietuvą, tačiau apsilankęs liko patenkintas ir laiko Lietuvą puikia šalimi gyventi.

„Lietuva – šalis, kurioje gyvena draugiški, visad padėti nusiteikę žmonės. O Vokietijoje, Švedijoje ir Danijoje turėjome priešingos patirties, ten per turus ištikus bėdai žmonės į pagalbą neskubėdavo.  O Lietuvoje tik paprašyk – ir visad sulauksi pagalbininkų”, – pasakojo R. Al Balushi.

Jį pradžiugino ir dažnas šiomis dienomis lietus Kaune. „Man patinka lietus, nes Omane jis retas, ten labai daug saulės”, – sakė baikeris. Keliautoją pradžiugino ir pastarosiomis dienomis Kauno keliuose išvysta baikerių gausa. „Gera matyti tiek kelio brolių”, – komentavo jis.

Svečias iš Omano Sultonato atskleidė, kad Kaune greičio pedalo nepaspaudė, nes griežtai laikosi kelių eismo taisyklių: „Jūsų šalyje esu svečias, gerbiu jus, tad privalau laikytis greičio reikalavimų. Kaunas ne ta vieta, kur galėčiau neatsakingai taršytis”, – kalbėjo R. Al Balushi.

Jis, prisimindamas savo šalies papročius, pakvietė norinčiuosius apsilankyti savo šalyje, kur jų mielai lauks: „Mano šalyje kiekvienas svečias – tai dievo dovana, tad visų jūsų laukiu Omane”, – sakė R. Al Balushi.

Didysis IV Europos turas prasidės jau šį antradienį Vokietijoje, supakuoti ir kelionei paruošti motociklai jau atkeliavo iš Omano, tad vyras nekantriai laukia starto. Vėliau su klubo nariais jis planuos turus po Ameriką ir neaplankytas Azijos šalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA