„Nacionalinė ekspedicija“ pasiekė finišo tiesiąją: įgula iškilmingai sutikta Kaune | Kas vyksta Kaune

„Nacionalinė ekspedicija“ pasiekė finišo tiesiąją: įgula iškilmingai sutikta Kaune

Beveik dvi savaitės Nemune, keliaujant iš Baltarusijos į Lietuvą – tokiam neeiliniam nuotykiui pasiryžo būrys garsių Lietuvos žmonių, dalyvavusių žygyje „Nacionalinė ekspedicija: Nemunu per Lietuvą“.

Birželio 22-ąją iš Vilniaus išlydėta įgula Mindaugo karūnavimo šventės išvakarėse pasiekė galutinį kelionės tikslą – Kauno Pažaislio architektūrinį ansamblį, kuriame buvo iškilmingai pasitikti.

Įgulą sudarė ekspedicijos vadovas Alfredas Bumblauskas, gamtininkas Selemonas Paltanavičius, etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, atlikėjas Gabrielius Liaudanskas – Svaras, lenktynininkas Benediktas Vanagas, kariškis Arūnas Valinskas jaunesnysis ir kiti, iš viso – 15 žmonių.

Tai – jau antroji tokia ekspedicija. Pernai įgula keliavo iš Kauno į Klaipėdą, pakeliui tyrinėdami istoriškai bei kultūriškai svarbias Lietuvos vietas. Šįmet „Nacionalinės ekspedicijos: Nemunu per Lietuvą“ dalyviai beveik dvi savaites praleido keliaudami iš Baltarusijos į Lietuvą, apžiūrėdami praėjusiais metais nelankytas, bet Lietuvai nė kiek ne mažiau svarbias vietoves.

„Šiais metais darome tai, ką turėjome daryti pernai, – pradedame nuo Nemuno ištakų“, – prieš išplaukiant pasakojo ekspedicijos vadovas A. Bumblauskas. „Šiuo atveju Nemunas mums parodys kitokią Lietuvą. Galime pasakyti, kad ieškome senosios Lietuvos paribių ir ištakų.

Kelionę ypatinga darė ir tai, kad ekspedicijos dalyviai plaukė specialiai ekspedicijai pagamintomis venterinėmis valtimis „Vytis“ ir „Rusnietis“. Jas pagal originalius projektus atkūrė Rusnės laivadirbys Simas Knapkis.

Visus kelionės įspūdžius bei nuotykius jau netrukus bus galima išvysti LRT televizijos dokumentinių laidų serijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA