Kaunietis įsitikino: Miesto turgaus prekybvietėje mėsa žymiai pigiau, nei prekybos centre | Kas vyksta Kaune

Kaunietis įsitikino: Miesto turgaus prekybvietėje mėsa žymiai pigiau, nei prekybos centre

R.Tenio nuotr.

Į redakciją kreipėsi kaunietis studentas Ignas, vaikinas tikino visas tris dienas dalyvavęs akcijoje „Neikim į prekybos centrus!” ir apsipirkinėjimus perkėlęs į Kauno Miesto turgų, mat dažniausiai perka mėsą (vištieną, kiaulieną, kartais jautieną).

Vaikinas teigė, kad didžiuosiuose prekybos centruose kainos gerokai didesnės, Miesto turgaus prekybvietėje. „Antkainiai, kai kur siekia net 80-110 proc. Kur tai matyta?!”, – klausė vaikinas.

Vaikinas teiraujasi: „Kodėl prekybos centruose net per didžiules akcijas perkant, vis tiek brangiau, nei turguje kiekvieną dieną ir be jokių akcijų? Ar žmoniška dėti dvigubus antkainius?”, – teiraujasi Ignas.

Vaikinas paskaičiavo, kad per savaitę apsipirkdamas turgaus prekybvietėje jis sutaupo bent 10 eurų ir jam tai yra dideli pinigai.

Žurnalistai nusprendė patikrinti faktą: nuvyko į pagrindinius Kauno prekybos centrus ir Miesto turgų. Rezultatai nustebino. Tikrai daug kas pigiau.

Kalbintas Miesto turguje vienos prekybvietės vadovas Arūnas Petraitis nenorėjo aukštinti savo prekybvietės, jo teigimu turguje apskritai beveik viskas pigiau, tačiau tikino, kad jo prekybvietėje prekiaujama „Krekenavos Agrofirmos” gaminiais, skyrius dirba vos mėnesį ir iš pirkėjų jau spėjo sulaukti nuostabos dėl ryškaus kai kurių prekių skirtumo, lyginant su kitomis prekybos vietomis.

„Dėti 50-100 proc. antkainį prekėms man neatrodo normalu, nejau Lietuvos žmonės tokie turtingi? Juk turgus ir skirtas, kad būtų galima nusipirkti pigiau, pataupyti”, – sakė A. Petraitis. Jis steigė, kad čia prekiaujama žemomis kainomis, tad mėsos gali dažniau paragauti ir taupantys studentai, jaunos šeimos ar pensininkai.

Prekeivis pastebėjo, kad dažnai prekybos centrų paskelbtos didžiulės akcijos taip pat negali konkuruoti su esančiomis turguje: „Ir tai tikrai nemaloniai stebina, juk maistas vienas iš pagrindinių poreikių”, – sakė A. Petraitis.

Prekybvietėje prekiaujama „Krekenavos Agrofirmos” šiam sezonui leisti gamtoje itin tinkančiomis kepimo ant laužo dešrelėmis, šašlykais.

„Krekenavos Agrofirmos” produkcijos galima rasti Miesto turguje (Vytauto pr. 6, buvęs „Planetos” kino teatras).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA