Naujieji ženklai Kauno aplinkkelyje šviečia iš tolo | Kas vyksta Kaune

Naujieji ženklai Kauno aplinkkelyje šviečia iš tolo

R.Tenio nuotr.

Važiuojantys Kauno aplinkkeliu jau kuris laikas pastebi naujuosius, iš tolo šviečiančius kelio ženklus, įrengtus ant Kleboniškio tilto. Šie nuotoliniu būdu valdomi ženklai eismo dalyviams perduoda aktualią informaciją apie kelio sąlygas ir greitį.

Kaune įrengti kintamos informacijos ženklai – ne pirmieji, įrengti Lietuvos keliuose. Prieš kelis metus tokio tipo ženklai įrengti Klaipėdoje, ant didžiojo Jakų žiedo. Jie pasitinka nuo Kauno pusės atvažiuojančius ir perduoda informaciją vairuotojams.

Eismo ekspertai teigia, kad tokios naujovės keliose padeda eismo dalyviams perteikti informaciją apie kelio apledėjimą, netoliese įvykusias avarijas. Ši informacija gaunama iš įrengtų daviklių.

Kleboniškio tiltas – ne vienintelė vieta Kauno regione, kur įrengti šie naujoviški ženklai. Tokie pat naujai pastatyti ir „Via Baltica“ atkarpoje važiuojant nuo „Megos“ link Lampėdžių. Tiesa, jie dar neįjungti.

Kauno vairuotojai jau pastebėjo, kad kartais dinaminės informacijos ženklai rodo didesnį greitį, nei už jų stovintys stacionarūs ženklai. Eismo specialistai pabrėžia, kad vairuotojai pirmumą turėtų suteikti kintamos informacijos ženklams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA