Kauno čiuožėjai skina prizines vietas Rusijoje | Kas vyksta Kaune

Kauno čiuožėjai skina prizines vietas Rusijoje

Organizatorių nuotr.

Rusijos mieste Saranske vykusiose Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) organizuojamose pasaulio Grand Prix etapams prilyginamose ISU Challenger serijos varžybose „Mordavian Ornament 2015” itin sėkmingai pasirodė Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų Ainiai” auklėtiniai Goda Butkutė, čiuožianti poroje su Nikita Jermolajevu (treneriai L.Vanagienė ir K.Bezmaternykas) ir Aleksandra Golovkina (treneris D. Kozlov).

Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas iškovojo bronzos medalius, o Aleksandra Golovkina užėmė 5 vietą.

Godai Butkutei ir Nikitai Jermolajevui varžybų pradžia nebuvo sėkminga ir po trumposios programos pora buvo 6 vietoje. Tačiau kita varžybų diena buvo kur kas sėkmingesnė ir laisvojoje programoje surinkusi 101.54 taškus ir užėmusi 3 vietą pora ir bendroje įskaitoje pakilo į 3 vietą.

Pirmąją vietą iškovojo daugkartiniai Europos ir pasaulio čempionatų prizininkai, Rusijos atstovai Aleksandras Smirnovas ir Juko Kavaguti, o antroji vieta atiteko taip pat Rusijos sportininkams Natalijai Zabijako ir Aleksandui Enbertui.

Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas kartu treniruojasi jau trečiąjį sezoną, tačiau ISU varžybose startavo tik šį sezoną, kadangi iki 2015/2016 m. sezono Goda buvo per jauna dalyvauti ISU suaugusiųsjų varžybose. Tai buvo dar tik antrasis jų startas.

Primename, kad rugsėjo mėnesį vykusiose varžybose Milane (Italijoje) pora iškovojo ne tik aukštą antrą vietą, tačiau ir kvalifikacinius taškus, suteikiančius teisę dalyvauti 2016 m. Europos ir pasaulio čempionatuose.

Laisvojoje programoje pora vėl gerokai viršijo ISU nustaytą kvalifikacinį barjerą patekti į pasaulio čempionatą.

Merginų tarpe varžovės buvo taip pat labai stiprios. Varžybų prizinės vietos atiteko Rusijos atstovėms. Pirmąją vietą iškovojo Anna Pogorilaya, antrąją vietą užėmė 2014 m. olimpinė čempionė Adelina Sotnikova, o trečiąją – Marija Artemieva.

Kauno čiuožėja Aleksandra Golovkina į Saranską išvyko iškart po varžybų Minske, kur laisvosios programos metu pasitempė kojos raiščius, tačiau net trauma nesutrukdė sportninkei parodyti to, ką moka geriausiai, dar pagerinant sezono rezultatą.

Varžybos buvo labai aukšto lygio. Jose dalyvavo nemažai olimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojų ir prizininkų. ISU Challenger turnyrai debiutavo tik praėjusio sezono pradžioje. Visą ISU Challenger seriją sudaro 10 varžybų, vykstančių rugsėjo – gruodžio mėnesiais JAV, Vokietijoje, Slovakijoje, Suomijoje, Rusijoje, Bulgarijoje, Austrijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Kroatijoje. Dalyvavimas šiose varžybose yra ribotas. Sportininkui galima dalyvauti tik 3 varžybose, o savo šalį vienose varžybose atstovauti gali taip pat ne daugiau kaip trys sportininkai. ISU Challenger serijos varžybos yra prilyginamos pasaulio Grand Prix etapams, todėl jose dalyvauja stipriausi sportininkai iš viso pasaulio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA