Probleminėje sankryžoje – nauji ir svarbūs eismo pakeitimai | Kas vyksta Kaune

Probleminėje sankryžoje – nauji ir svarbūs eismo pakeitimai

R. Tenio nuotr.

Savanorių prospekto ir S. Žukausko gatvės sankryžoje mėnesio eigoje įsigalios dar vieni eismo pakeitimai. Bus naikinamas kairysis posūkis, dėl to Savanorių prospekte piko metu turėtų mažėti spūstys.

Probleminė Savanorių pr. ir Birželio 23-osios sankryža vis dar kelia daug diskusijų. Palyginti neseniai atnaujinta eismo arterija vėl kemšasi. Dėl didėjančių automobilių srautų į šią sankryžą buvo grąžintos žalios rodyklės, leidžiančios degant raudonam šviesoforo signalui, įvažiuoti į Savanorių pr. Žinoma, prieš tai prie sankryžos sustojant ir praleidžiant pagrindinį srautą ar pėsčiuosius. Toks sprendimas leido vairuotojams greičiau išvažiuoti iš S. Žukausko gatvės.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistai atliko tyrimą, kurio metu buvo skaičiuojamas automobilių, sukančių į kairę, srautas.

„Darėme tyrimus, kiek daro kairiųjų posūkių, tai iš Birželio 23-osios g. yra pakankamas kiekis, kone pusę vairuotojų, iš S. Žukausko g. – ganėtinai mažas: per valandą pravažiuoja iki 40 automobilių. Norint sumažinti prastovėjimo laiką, yra vienintelė galimybė – tai mažinti fazių skaičių. Tai reikštų, jog reikia riboti kairiuosius posūkius“, – kalbėjo eismo saugumo komisijos nariai.

Taigi, eismo saugumo komisijos nariai nusprendė, jog Savanorių pr. ir S. Žukausko g. sankryžoje iš keturių fazių liks trys. Iš S. Žukausko g. įsukti į Savanorių pr. bus draudžiama. Iš šios vietos bus galima nebent sukti į dešinę arba važiuoti tiesiai. Lygiai tokia pati tvarka įsigalios ir važiuojant iš Birželio 23-osios gatvės. Čia bus panaikintas kairysis posūkis į Savanorių prospektą.

Tokie pakeitimai per vieną šviesoforo ciklą sutaupys maždaug apie 25 sekundes, kurios bus paskirstytos kitoms fazėms. Tikimasi, jog panaikinus kairįjį posūkį iš S. Žukausko g., vairuotojams, važiuojantiems Savanorių prospektu reikės mažiau laukti, tad padidės automobilių pralaidumas ir sumažės spūstys. Taip pat planuojama padidinti ciklo ilgį ir važiuojantiems iš Birželio 23-osios g. Eismo pakeitimai šioje sankryžoje įsigalios mėnesio eigoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA