Kauno garaže rastą 90 metų senumo lobį pavyko prikelti antram gyvenimui | Kas vyksta Kaune

Kauno garaže rastą 90 metų senumo lobį pavyko prikelti antram gyvenimui

R. Tenio nuotr.

Neįtikėtiną palikimą vienas kaunietis gavo iš senelio. Paveldėjęs garažą, jame rado beveik 90 metų senumo automobilį „Ford T“. Tiesa, šis lobis buvo supjaustytas į tris dalis, bet restauratoriams pavyko jį autentiškai atkurti. Senų automobilių entuziastai tikina, jog tokio radinio Lietuvoje dar nebuvo.

[galerija]

Senų automobilių asociacijos „Retromobile“ atstovai pasakoja, jog „Ford T“ seniau buvo gana populiarus automobilis, tačiau Lietuvoje rastas nebuvo. Tai pirmas atvejis, kuomet sename garaže aptinkamas toks lobis. Specialistai sako, jog nežinia, kaip toks automobilis atkeliavo į Lietuvą.

Viskas prasidėjo nuo to, kai kaunietis iš senelio paveldėjo garažą, o jame aptiko automobilio dalis. Anūkui tai buvo didelė staigmena, mat senelis niekada neužsiminė apie tokį lobį. Iš pradžių nebuvo aišku, koks tai automobilis, bet restauratoriams pavyko jį surinkti. Automobilių restauratorius Romualdas Mažuolis pasakojo, jog rėmas buvo išardytas, reikėjo vėl sujungti konduktorių, kad automobilis veiktų. Tačiau visos detalės buvo labai gerai išsilaikiusios.

Senovinių automobilių entuziastai norėjo išsiaiškinti automobilio savininką, tačiau pastangos buvo bevaisės. „Retromobile“ vadovas Ramūnas Kardelis pasakoja, jog jie kreipėsi į „Ford“ gamyklą ir pagal serijos numerį buvo nustatyta, jog jį pirko italas, tačiau kaip keitėsi savininkai neaišku, nes nepadėjo nei policija, nei Interpolas.

Pilnai restauruotas automobilis sugebėjo savo eiga nuvažiuoti iki techninės apžiūros ir ją be vargo perėjo. Tačiau šiam istoriniam paveldui reikia specialaus kuro, kurį siunčia iš Vokietijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA