Politikai pažabojo naktines linksmybes „Underground Pub“ bare | Kas vyksta Kaune

Politikai pažabojo naktines linksmybes „Underground Pub“ bare

Organizatorių nuotr.

Šiandien miesto taryba pritarė siūlymui riboti alkoholinių gėrimų prekybą centre įsikūrusiame „Underground Pub“ bare. Tikimasi, kad šis spendimas palengvins vietos kauniečių gyvenimą bei centro policijos pareigūnų darbus. Tiesa, alkoholio prekyba apribota trumpesniam laikui, negu siūlyta ankščiau.

Itin daug diskusijų viešojoje erdvėje sukėlęs ir gyventojų bei policijos pareigūnų skundų gavęs „Underground Pub“ baras sulaukė valdininkų verdikto. Ketvirtadienį miesto tarybos posėdžio metu priimtas siūlymas riboti prekybą alkoholiniais gėrimais. Nuo šiol šioje vietoje draudžiama prekiauti alkoholiu nuo 24 iki 6 valandos.

Šis klausimas jau buvo svarstytas praėjusiame tarybos posėdyje. Tada savo poziciją išsakė tiek gyventojai, tiek baro savininkai, tačiau bendros tiesos nerasta. Šį kartą posėdyje pasisakė ir pareigūnas, tad tikėtina, tai paskatino valdininkus apsispręsti už ribojimą.

„Nuolat iš gyventojų gauname skundus dėl šioje vietoje keliamo triukšmo, vartojamo alkoholio viešoje vietoje bei šiukšlinimo. Vien šiais metais gautas 71 pranešimas. Šiuo metu vyksta 16 tyrimų dėl neadekvataus lankytojų elgesio ir neblaivių darbuotojų. Vos prieš dvi savaites darėme reidą, kurio metu įkliuvo šiame bare dirbusi barmenė. Ji 23 valandą pardavė alaus išsinešimui ir taip pažeidė įstatymus“, – įvairius pažeidimus vardino Centro policijos nuovados viršininkas Povilas Mazur.

Kritikavo, kad išskiriamas vienas baras

Kai kurie tarybos nariai kritikavo tokį projektą, nes nagrinėjama tik vieno baro problema, nors kiti centre įsikūrę barai taip pat susiduria su įvairiais pažeidimais. Siūlyta problemas spręsti kompleksiškai, o ne kiekvienos vietos atskirai.

„Turėtų kiekviena institucija dirbti savo darbus, o ne perduoti tarybai, kad ji atskirai spręstų kiekvieno baro problemas. Reikėtų sudaryti specialią komisiją, o ne tai nagrinėti tarybos posėdžio metu“, – piktinosi tarybos narys Simonas Kairys.

Tačiau tokiam pasisakymui nepritarė kiti tarybos nariai, sakydami, jog „Underground Pub“ baras yra išskirtinė vieta, kuri iškrenta iš kitų miesto barų konteksto, todėl reikia šį atvejį nagrinėti atskirai.

„Tai vienintelė scena Kaune, kur gali rinktis subkultūros ir pasirodyti jaunieji atlikėjai. Tačiau kai ten pats apsilankiau, atsiprašau už išsireiškimą, bet ten tikra „snarglinyčia“. Šeimininkai per daug atleido vadeles. Kai tokie lankytojai iš ten išeina, jie pasklinda po visą Laisvės alėją. Po to stebimės, kad visi kampai būna apšnerkšti“, – savo poziciją išsakė Aušrys Kriščiūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA