Kaunietis siūlo spūsčių sprendimo būdą ties Sargėnų estakada – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis siūlo spūsčių sprendimo būdą ties Sargėnų estakada

Dalintis:

Uždarius eismą Sargėnų estakada, vairuotojai, važiuojantys nuo Vilniaus, turi rinktis alternatyvų maršrutą pro Vandžiogalos plentą. Skaitytojas teigia, jog turi sprendimą spūsčių sumažinimui šioje atkarpoje, išvažiuojant link Marijampolės.

„Laba diena, dėl Sargėnų viaduko turiu idėją, kaip sumažinti po uždarymo susidariusius kamščius“, – rašė skaitytojas.

Vaizdo įraše matoma, kaip vairuotojas nesirikiuoja horizontaliu kelio ženklinimu pažymėtų juostų kryptimi, o aplenkia automobilių srautą kairiuoju kelio kraštu.

Pagal galiojančias KET, jeigu yra greitėjimo juosta, skirta įvažiuoti į kelią, vairuotojas privalo važiuoti ja ir įsilieti į transporto srautą (persirikiuoti į gretimą eismo juostą), duodamas kelią juo važiuojančioms arba į lėtėjimo juostą persirikiuojančioms transporto priemonėms.

Lenkimas, kur to atlikti negalima, užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto septyniasdešimt iki dviejų šimtų trisdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki šešių šimtų eurų. Taip pat privaloma skirti teisės vairuotojui atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių.

Primename, jog Sargėnų estakada uždaryta birželio 10 dieną ir eismas ja nebus galimas iki birželio 28 dienos.

Naujai prasidėjusius papildomus darbus atlieka AB „Kelių priežiūra“. Sutarties vertė – 372 tūkst. Eur su PVM.

Sargėnų viaduko kapitalinio remonto darbus numatyta baigti iki šių metų pabaigos.

16
48
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.