Kauniečiai su liūdesiu dalijasi vaizdais iš pamėgtos poilsiavietės | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kauniečiai su liūdesiu dalijasi vaizdais iš pamėgtos poilsiavietės

Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Kačerginėje besidarbuojantys medkirčiai gyventojus neramina antrą savaitgalį iš eilės. Gerokai praretinto miško vaizdas šalia pamėgtų poilsiaviečių kai kuriems gyventojams smogė į paširdžius.

„Veiksmas Kačerginės poilsiavietėje „Apuokynė”, visai šalia nesenai iškirstos „Barsukynės”, – šeštadienį nuotraukomis dalijosi skaitytojas.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad didelis bruzdesys dėl Kačerginėje pasirodžiusių medkirčių kilo praėjusį savaitgalį, į vykdomus darbus sureagavo ir Kauno rajono savivaldybė.

Kaip pažymi Valstybinė miškų urėdija, sanitariniu požiūriu pavojingi medžiai kertami Dubravos regioninio padalinio Ežerėlio girininkijos 89 ir 90 kvartaluose. Medžiai pjaunami ir pjaustomi į sortimentus, o kirtimo liekanos paliekamos kirtavietėje biologinei įvairovei palaikyti. Medieną numatoma sandėliuoti prie poilsiavietės „Apuokynė“, ją apdorojus – parduoti pagal trumpalaikes ir ilgalaikes sutartis.

Tuo metu Aplinkos apsaugos departamentas naujienų portalą „Kas vyksta Kaune” informavo, kad trečiadienį kirtavietėj patikrinimą atliko ir Miškų kontrolės departamento Kauno miškų kontrolės skyriaus pareigūnai – aplinkosauginių pažeidimų nenustatyta. Todėl papildomai tikrinti ar kertami tik ligoti medžiai Aplinkos ministerija neplanuoja.

Kirtimo darbus Kačerginėje preliminariai numatyta atlikti sausio 25 – vasario 28 d., o iškirstus plotus atkurti per 2024-2025 metus.

18
50
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.