Kaune – vandalizmo aktas: paliko žinutę Ukrainos rėmėjams | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaune – vandalizmo aktas: paliko žinutę Ukrainos rėmėjams

G. Maurico ir R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas
Dalintis:

Sekmadienį viešojoje erdvėje išplito nuotrauka, kurioje užfiksuotas Kaune įvykdytas vandalizmo aktas. Ukrainą remianti organizacija sulaukė piktybiškos žinutės.

„Nuoširdžiai sveikinu Šančių gyventoją, rašytoją ir minties galiūną su laimėtu Lietuvos policijos tyrimu dėl nesantaikos kurstymo ir grasinimo susidoroti. Ar bus taikoma akcija, jei prisistatysite prizo atsiimti, galite pasiteirauti telefonu 112”, – sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook” vandalizmo aktu dalijosi organizacijos „Lukšų vyrai” įkūrėjas Gintautas Mauricas.

Internautai atkreipė dėmesį ir į klaidą vandalo žinutėje.

„Bet tai ant kiek neišsilavinę buduliai, net nežino, kad UK yra Jungtinė Karalystė, o Ukraina UA. Pakampių valkatėlės”, – rašė moteris.

Kaip skelbiama internetiniame puslapyje, organizacija „Lukšų vyrai” – tai broliška vyriškių bendruomenė, prisidedanti prie aktyvios paramos Ukrainai.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas turėdamas tikslą platinti gamino, įsigijo, siuntė, gabeno, laikė dalykus, kuriuose tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba kurstoma smurtauti, fiziškai susidoroti su tokia žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu, arba juos platino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

240
26
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.