Kaunietė taria „ačiū“ KTU studentams: tik vasarą galima atsikvėpti | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Kaunietė taria „ačiū“ KTU studentams: tik vasarą galima atsikvėpti

/ Skaitytojos Neringos nuotr.
Dalintis:

Automobilių stovėjimo vietų problema toliau nesibaigia, o kartais ne vietoje paliekami automobiliai trukdo ir vietiniams gyventojams, pėstiesiems ar miesto tarnyboms. Kaunietė pastebi, kad KTU miestelyje studentų paliekami automobiliai blokuoja gyventojų kiemus, automobiliai paliekami ant žalios vejos ir trukdo ištuštinti atliekų konteinerius.

„Ilgai galvojau ar verta rašyti apie padėtį KTU studentų miestelyje, bet iškritus gausesniems žiemos krituliams ir po bejėgiškumo jausmo apimto kelininko, valiusio gatvę, keiksmažodžių ir priekaištų tirados vairuotojams, visgi ryžausi“, – pradėjo pasakojimą Neringa.

Moters teigimu, vietiniai gyventojai kasmet su baime laukia naujų mokslo metų, kai į Kauną susirenka daugybė studentų, kurie taip pat dažnai atvažiuoja su savo nuosavais automobiliais.

„Ko gero nesumeluosiu, sakydama, kad kiekvienais metais, visos KTU miestelyje įsikūrusios įmonės, įstaigos ir gyventojai, su siaubu laukiame studentų ir naujų mokslo metų. Vasara tik galime atsikvėpti ir laisviau judėti Studentų, A. Purėno, Gryčiupio, Saulės ir kitomis gatvėmis. Uždarius Radvilėnų pl. atkarpą ties Lietuvos zoologijos sodu, šios gatvės tapo ko ne arterinėmis norint pasiekti Baršausko g. ar Petrašiūnus. Kiekvieną dieną stebime situacijas, kurios vos nevirsta avarijomis, žinoma būna ir jų.

Piko metu situacija virsta tragikomedija, nes šiomis gatvėmis judėti beveik neįmanoma. Viso šio chaoso priežastis KTU studentai, kuriems negalioja jokios KET taisyklės: užstatomos sankryžos, žalios vejos, šaligatviai taip, kad vos pravažiuoja lengvasis automobilis, o apie sunkiasvorį transportą net kalbėti nėra ką. Dažnai komunalininkai negali išvežti šiukšlių net kelias dienas ar net savaites. Žaliosios zonos tampa parkavimo vietomis, nes čia patogiau, palikau ir nuėjau“, – apie iškylančias problemas kalba ji.

Automobilių statymas KTU miestelyje / skaitytojos Neringos nuotr.

Gyventojai patys bandė spręsti situaciją su KTU bendruomenės atstovais, tačiau tai nepadėjo. Bandymai kreiptis į policiją, kuri šiomis gatvėmis dažnai patruliuoja, taip pat buvo bevaisiai.

„Bandėme, kartu su KTU darbuotoju, kuris tikrai nuoširdus ir supratingas, spręsti šią problemą. Skambinome policijai, siuntėme į e.policiją nuotraukas, bet situacija nesikeičia, gavę baudas automobilių savininkai nebestato, bet vietoj jų jau kitų stovi.

Ko gero pikčiausia yra, dėl pareigūnų atsainaus požiūrio, ypač tų kurie juda šiomis gatvelėmis į naujai pastatytą komisariatą, kurie mato situaciją, bet nieko negali padaryti, nes nebuvo iškvietimo ar tiesiog nenori matyti, nors per valandą jų ekipažai pravažiuoja po keletą kartų“, – aiškino ji.

„Situacija tikrai nepavydėtina, nes neįmanoma atvykti nei į polikliniką, nei į Gryčiupio seniūnija, nei į kitas įstaigas įsikūrusias aplink KTU miestelį, o kartais neišvažiuosi ar neįvažiuosi į savo kiemą kaip Mielagėnų ar Rytų gatvių gyventojai. Prie parduotuvių situacija ne ką geresnė, vietos taip pat nerasi, nes bendrabučiai ar fakultetai nuo jų ranka pasiekiami“, – apie automobilių pertekliaus problemas pasakojo Neringa.

„Daugelis ko gero iš mūsų keikiame pamatę šias nevalytas gatves, kurios žiemą būna nepravažiuojamos, slidžios jau keletą metų, keikiame Kauno švarą dėl nuolat neišvežtų šiukšlių, bet pamirštame padėkoti studentams už šią netvarką. Didelis „Ačiū“ KTU studentams, už sugadintus vairuotojų nervus, apdaužytus automobilius ir varnų išnešiotas šiukšles“, – ironiškai studentams dėkojo kaunietė.

116
58
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.