Kauno klinikų teritorijoje sukniubusiam vyrui įstaigos darbuotojai padėti neskubėjo | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kauno klinikų teritorijoje sukniubusiam vyrui įstaigos darbuotojai padėti neskubėjo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Dalintis:

Moteris kreipėsi į „Kas vyksta Kaune“ redakcija su istorija, kaip pagalbos prireikė Kauno klinikų teritorijoje sukniubusiam vyrui, tačiau moteris pastebi, jog ne visi medikai dirba taip kaip turėtų šios specialybės atstovai.

„Penktadienį ryte turėjau vizitą Kauno klinikose, todėl atvykau sau paskirtu laiku, pasistačiau aikštelėje prie ambulatorinės diagnostikos skyriaus automobilį ir pradėjau eiti link registratūros. Pakeliui žiūriu garbaus amžiaus vyriškis atsirėmęs į automobilį ir pasilenkęs. Sunerimus dėl žmogaus būklės paklausiau „Ar jums viskas gerai?” Vyras kažką neaiškiai sumurmėjo, paklausiau to paties dar kartą, tuomet sulaukiau atsakymo „Ne”. Pasidarė neramu, aplink nemažai žmonių, tačiau pagalbos nesulaukė. Sakau ar Jūs atvykote vienas, sako žmona kažkur bando pastatyti automobilį“, – apie sutiktą vyriškį pasakojo Patricija.

„Nusprendžiau nepalikti ir pakviesti medikus kuo skubiau, nes žmogus svyravo ir sunkiai stovėjo ant savo kojų. O dabar – istorijos esmė. Nubėgu (tikrąją to žodžio prasme) į registratūrą nes ji buvo arčiau negu priimamasis sakau ar galite pakviesti pagalbą, medikus – žmogus aikštelėje sukniubęs sėdi. Sako eikite į priimamąjį ten ir kvieskite. Tuomet pasiteiravau ar galite vidiniu telefonu paskambinti, kad būtų greičiau, tuomet registratūroje sėdinti moteris pareiškė, jog kviesčiau greitąją. Buvau labai nustebus, kadangi mes jau buvome klinikų teritorijoje, kur tikrai atrodė, kad pakviesti pagalbą neužtruks“, – netikėta registratūros darbuotojos reakcija nustebino kaunietę.

„Galų gale negalėjau daugiau laukti, nes žinojau, kad gali būti svarbi kiekviena minutė. Pradėjau bėgti į priimamojo skyrių. Ten visa laime, merginos reagavo daug greičiau ir nieko nelaukdamos išėjo į lauką pažiūrėti, pamačiusios, jog žmogus tikrai sukniubęs pradėjo bėgti, pasikvietė pagalbos ir netrukus jau buvo paguldytas ant ratukų ir vežamas į skubios pagalbos skyrių“, – apie istorijos didvyrius pasakojo moteris.

„Šioje situacijoje labiausiai sukrėtė personalo, o konkrečiai – tos registratorės, į kurią kreipiausi dėl svetimo žmogaus, abejingumas. Mano nuomone, jeigu dirbama tokioje įstaigoje asmuo, prašantis pagalbos, neturėtų ieškoti ir bėgioti per skyrius. Pagarba merginoms, sureagavusioms greitai ir greičiausiai išgelbėjusioms tą vyriškį.

Prie to paties norėčiau pasakyti, jog praeiviai taip pat neliktų abejingi, nes pro tą žmogų praėjo nemažai žmonių, bet nė vienas nestabtelėjo paklausti „Ar jums viskas gerai?”, – Patricija dėkojo medikėms ir kreipėsi į kitus gyventojos.

89
5
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.