Vaikai susigalvoja pavojingų pramogų gatvėse: kitas būtų nespėjęs sustabdyti | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Vaikai susigalvoja pavojingų pramogų gatvėse: kitas būtų nespėjęs sustabdyti

Dalintis:

Vairuotoja Rita pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti vos tragedija nesibaigusi situacija viename daugiabučių kieme. Trys nepilnamečiai nusprendė pasinaudoti nuomojamu paspirtuku ir pasivažinėti kiemų gatvėmis. Net neapsidairę jie išniro prieš atvažiuojantį automobilį, visai laimei, vairuotoja spėjo laiku sustoti ir nesužaloti vaikų.

„Vaizdo įrašas darytas prie Chemijos g. 9a namo, 22.10.17 apie 15.30 val. (vaizdo kameroje netikslus laikas). Trys vaikai, manau kokių 7-9 metų, važiuoja ant vieno „Bolt“ paspirtuko, net nežiūrėdami šoka į kelią.

Iš vis nesuprantu kaip vaikai gali nuomotis tuos paspirtukus tokio amžiaus. Kitas vairuotojas gal ir nebūtų spėjęs sustoti“, – vaizdo įrašą komentavo Rita.

Šių metų pavasarį susisiekimo paslaugų platformos „Bolt“ elektriniuose paspirtukuose Lietuvoje įdiegta eismo saugumui ir vartotojų edukacijai svarbi inovacija. Esą nauja sistema fiksuoja staigų keleivių svorio pokytį ir informuoja vairuotoją apie tai, jog paspirtuku gali važiuoti tik vienas asmuo.

„Keliauti vienu elektriniu paspirtuku dviese – tikrai nėra gera mintis. Tą draudžia ir Kelių eismo taisyklės, tačiau dauguma atvejų nutinka greičiau dėl nežinojimo nei piktybiškai. Be to, užkrečiamas gali būti ir blogas pavyzdys kelyje, o sudrausminti tokius eismo pažeidėjus pavyksta ne taip dažnai. Nuo šiol, draugišką perspėjimą „Bolt“ programėlėje gaus kiekvienas, sumanęs ant paspirtuko priimti keleivį“, – tuomet kalbėjo „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta.

6
11
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.