Kauniečiai kovoja dėl saugesnės gatvės: kiek dar reikės sužalotų vaikų, kad savivaldybė mus išgirstų? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kauniečiai kovoja dėl saugesnės gatvės: kiek dar reikės sužalotų vaikų, kad savivaldybė mus išgirstų?

Skaitytojų nuotr.
Dalintis:

Praėjusią savaitę į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi vienas Aleksoto mikrorajono gyventojas, pasibaisėjęs Kauno miesto savivaldybės lėtumu sprendžiant gatvės, kuria vaikšto šalia esančios mokyklos mokiniai, saugumą. Žadėti gatvės sutvarkymo darbai neprasidėjo, o tą pačia dieną, kada vyras kreipėsi dėl gatvės nesaugumo, čia buvo partrenkta mergaitė.

„Kiek dar reikės sužalotų vaikų iki savivaldybė išgirs miestiečių prašymus ir rūpesčius? Infrastruktūra aplink Valdo Adamkaus gimnaziją yra tragiška, aplinkinės gatvės be šaligatvių, moksleiviams ateiti iki gimnazijos tampa iššūkis. Deklaruojamas šūkis „miestas tvarkosi“ panašu, kad tik reklaminis šūkis neturintis nieko bendra su realia situacija.

Ši rytą [redakcijos pastaba – gegužės 24 dieną] perėjoje buvo sužalota moksleivė einanti į mokyklą, perėja įrengta plačioje Bitininkų gatvėje, iškarto už posūkio, automobiliai tiesiog skrieja per perėją. Gyventojai, mokykla bei moksleivių tėvai ne kartą kreipėsi į savivaldybę su prašymu, kad butu įrengtos papildomos apsaugos priemonės.

Savivaldybė atsakė, kad gatvėje įrengtas greičio ribojimo ženklas ir tokios priemones turėtų užtekti. Svarbu atkreipti dėmesį, kad greitis ribojamas tik dalyje gatvės tačiau naivu tikėtis, kad plačioje gatvėje pastačius greičio ribojimo ženklą to pakaktų, tai patvirtina ne kartą įvykusios avarijos bei šio ryto įvykis kai buvo sužalotas vaikas.

Kaip minėjau, situacija tragiška ir aplinkinėse gatvėse, situacija jau buvo nušviesta spaudoje, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis davė pažadą, kad šaligatviai bus įrengti, tačiau darbai dar neprasidėjo.“, – piktinosi vyras.

„Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę, siekiant išsiaiškinti, kokioje stadijoje yra šios gatvės atnaujinimo projektas. Situaciją pakomentavo Aloyzas Pakalniškis.

„Bitininkų gatvės atnaujinimui yra parengtas techninis projektas. Jį koreguosime pagal aktualias šių dienų problemas ir imsimės realių darbų. Šioje gatvėje yra numatyti šaligatviai. Tačiau pirmiausia pasirūpinsime saugumu ties pėsčiųjų perėja, įrengdami greičio mažinimo kalnelius“, – pokyčius žadėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

5
1
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.