Pasiruošimą rimtam vakarėliui Šančiuose užtikusi kaunietė iškvietė policiją | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Pasiruošimą rimtam vakarėliui Šančiuose užtikusi kaunietė iškvietė policiją

Skaitytojos nuotr.
Dalintis:

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojos pasivaikščiojimas šimtametę praeitį menančiais Aukštųjų Šančių užkampiais savaitgalį baigėsi ne itin maloniu susidūrimu. Moteris pasakojo esą sulaukusi įžeidimų iš garso aparatūrą montavusių vyrukų, tuomet policijai pranešusi apie neva vagiamą elektrą, tačiau galiausiai paaiškėjo, kad Kauno tvirtovės šaudmenų sandėliuose užsuktam reivui išduoti visi reikalingi leidimai.

„Šaldytuvų gatvė 62, Kaunas. Šiandien išėjusi pavedžioti šuniuką likau nustėrusi, kaip jaunimas teršia ir tyčiojasi iš mano pamėgtame pasivaikščiojimų ratuke esančio kultūrinio ir istorinio paveldo – tarpukario laikų karinių sandėlių (Kauno tvirtovės šaudmenų sandėlių kompleksas, kur galimai vyko vakarėlis, įrašytas į Kultūros vertybių registrą, bet yra ankstyvesnio Rusijos imperijos laikotarpio – „Kas vyksta Kaune“)).

Priėjusi arčiau pamačiau daug mašinų, priparkuotų teritorijoje ir prie paties objekto. Vos spėjau nufotografuoti „dirbančius“ vaikinukus bei vieną iš automobilių su pavadinimu ant šono „Elektroplazma“ ir buvau pasitikta šūksniais „boba, ko lendi ne į savo reikalus“, „ką čia dirbi de**le“. Paklausus, ką jie daro ant valstybinės žemės, vaikinai pratrūko ir grasinimais mane sudaužyti, pakarti mano „žiurkšunį“ ant šakos. Du iš jų pradėjo eiti link manęs kažką rėkdami, tad išsigandus pabėgau.

Grįžusi namo parašiau pareiškimą epolicijoje ir nusiunčiau foto, taip pat pagooglinau „Elektroplazma“ ir radau „Facebook“ puslapį su numatomu koncertu šeštadienį nuo 22 val., tad paskambinau 112 ir papasakojau visą situaciją. Pasakė, kad užregistravo, tad apie 21 val. nusprenžiau nueiti pažiūrėti, gal atvyko pareigūnai.

Paėjusi prie kito angaro, pamačiau išlaužtą skydinę ir kažkokį laidą, einantį per pievą link pagrindinės vietos, bet vos išlindau i takutį, prie manęs pribėgo anksčiau nematytas treninguotas vyrukas ir keikdamas bei grasindamas privertė eiti namo. Grįžus kilo idėja paskambinti elektros tinklams dėl vagiamos elektros.

Atsiliepė operatorius, maloniai išklausė, bet pasakė, kad perjungs į kitą departamentą, o tada atsimušiau i sieną, nes atsiliepusi moteris iš karto pasakė, kad negali nieko padaryti, nes objektas yra ant valstybinės žemės ir jiems reikia pranešimo iš policijos… Supratusi, kad policija nieko nedaro, pasiskambinau dar kartą, ir vėl ta pati istorija, tik pasakė, kad išsiunčia pareigūnus ir perspės el. tinklus.

Pasiimu šuniuką ir išeinam dar kartą į lauką, tik dabar girdisi grojama garsi muzika ir jau pora tamsiai apsirengusių vyrų šnekasi su treninguotu jaunuoliu, kuris mane pastebėjęs iš toli pradeda bėgti link manęs. Tad parskubėjau namo, o jis paskui, pamatęs mane įbėgant į namą, pastoviniavo priešais gal minutę ir pabėgo. Labai ačiū visiems, kas galite pranešti ir gal mus kartu išgirs, nes viena jaučiuosi bejėgė“, – šeštadienio nuotykiais pasidalijo kaunietė.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, šis patvirtino, kad pranešimas apie galimai vagiamą elektrą registruotas gegužės 28 d. 18.44 val.

Į Šaldytuvų gatvę buvo nuvykę pareigūnai, išsiaiškinę, kad vyksta legalus renginys, kuriam išduotas iki 100 asmenų leidimas. Organizatoriai turėjo reikalingas sutartis ir, policijos žiniomis, elektros nevogė.

106
262
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.