Sunkvežimių stovėjimo vieta virtusi Švenčionių gatvė nervina gyventojus: ar tai normalu? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Sunkvežimių stovėjimo vieta virtusi Švenčionių gatvė nervina gyventojus: ar tai normalu?

Švenčionių gatvėje statomi sunkvežimiai / Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Su portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekė vienas Šančių mikrorajono gyventojas, kuriam trūko kantrybė dėl gatvės virtusios sunkiasvorių transporto priemonių stovėjimo aikštele. Pasak jo, gatvės dalis kurioje dabar sustoja šios transporto priemonės iš tikrųjų yra skirta dviračiams ir pėstiesiems.

„Švenčionių gatvėje ties 7-15 nr. namų sklypais kiekvieną dieną pakelėse stovi, jei ne viena, tai 8 fūros. Nuo ryto iki vakaro ir beveik kiekvieną savaitgalį vyksta krovimo darbai. Nepaisant to, kad Švenčionių gatvė pasižymi labai intensyviu eismu ir prasta atnaujinta infrastruktūra pėstiesiems, dabar gatvės dalis dar tapo ir vilkikų stovėjimo vieta ties sandėliais ir „BMW“ autolaužynu, apie kurį būtų galima vesti atskirą temą.

Darbo valandų metu grįžti namo pėsčiomis nuo autobusų stotelės yra be galo pavojinga, saugiai praeiti gatve ar pravažiuoti menamu dviračių taku yra neįmanoma, nes vienintelis fūrų apėjimo būdas – gatvės važiuojamoji dalis, kurioje visi yra labai drąsūs „lakūnai”.

Vaikai važinėja ir nardo gatvėje su dviračiais tarp stovinčių automobilių, amžinai viršijamas pravažiuojančių mašinų greitis, autobusai sustoja vidury gatvės išleisti stotelėje žmones, nes kitaip neįmanoma. Ar tai normalu „sutvarkytoje“ gatvėje? Buvo ne kartą kreiptasi į savivaldybę įrengti greičio ribojimo priemones bei sutvarkyti ir įrengti šaligatvius pėstiesiems, tačiau nuo rekonstrukcijos pradžios niekas nepasikeitė“, – apie situaciją Šančiuose esančioje gatvėje rašė kaunietis.

34
7
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.