Vilniaus gatvės įvaizdis glumina kaunietę – tai normalu? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Vilniaus gatvės įvaizdis glumina kaunietę – tai normalu?

/ Skaitytojos nuotr.
Dalintis:

Penktadienio popietę į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytoja, dėl Vilniaus gatvėje atliekamų remonto darbų ir čia veikiančių verslų. Anot skaitytojos, vienoje pagrindinių miesto gatvių veikiančios kavinės ir parduotuvės neatitinka senamiesčio įvaizdžio.

„Rašau, norėdama atkreipti dėmesį ir, tikiuosi, sukelti diskusiją. Kaunui, esant Europos kultūros sostinei, kaip Kauno senamiesčio gyventoja, esu susirūpinusi miesto įvaizdžiu ir reprezentatyvumu. Besitęsiant kalboms dėl gatvės remonto, atsirandant priešiškoms nuomonėms dėl akmenų paruošimo būdo ir siekiant kuo geriau pasirengus sutikti miesto svečius bei džiuginti gyventojus, pagrindinės Kauno arterijos – Vilniaus gatvės vaizdas mažų mažiausiai liūdina ir, deja, tai visai nesusiję su jos remontu“, – kreipėsi kaunietė.

„Keliu klausimą, ar ryškios, įvairiaspalvės šviesos, girliandos, balionai ir restoranų pavadinimų iškabos ant langų, rašytos ranka ant suglamžytų lapų atspindi vaizdą, kurį siekiame sukurti pristatant mūsų miestą ir, svarbiausia, labiausiai saugojamą ir vertinamą jo dalį – senamiestį? Ar institucijos, atsakingos už miesto įvaizdį ir reikalavimus prisidengia gatvės remontu, o gal verslininkai, bepuošiantys senamiesčio gatvių pastatus bei vadovaudamiesi savo vaizduote, tapo norma?“, – aiškina susirūpinusi skaitytoja.

„Norėčiau pabrėžti, jog šį laišką rašau nenorėdama pakenkti veikiantiems verslams, atvirkščiai, tikėdamasi greitai ir vėl matyti pilną šurmulio bei kokybiškų ir senamiesčio dvasią atspindinčių vietų pilną Vilniaus gatvę“, – teigia kaunietė.

53
43
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.