Draudžiamo stovėjimo problema Kaune – neįmenama mįslė | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Draudžiamo stovėjimo problema Kaune – neįmenama mįslė

Dalintis:

Šeštadienį į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi kaunietis, pasipiktinęs gyventojų įžūlumu statant automobilius neleistinose vietose ir Viešosios tvarkos skyriaus aplaidumu reaguojant į šią situaciją.

„Kodėl Kauno miesto Viešosios tvarkos skyrius aplaidžiai žiūri į automobilius stovinčius po sustoti ir stovėti draudžiančiais ženklais? Pavyzdžiui, Šiaurės pr., Žemkalnio – Lansbergio, Plechavičiaus ir kitose Kalniečių – Eigulių rajono vietose pilna stovėjimą ir sustojimą draudžiančių ženklų, tačiau niekas jų nepaiso ir jų veikimo zonose pilna stovinčių automobilių. Tačiau į tai niekas nekreipia dėmesio. Paskambinus į miesto Viešosios tvarkos skyrių, pradeda klausinėti kur konkrečiai stovi, koks automobilis ir pan. Paaiškinus, kad nusižengimai daromi visose gatvėse, pasako, kad pasidomės ir viskas tuo baigiasi”, – problemą nupasakojo skaitytojas.

„Mašinos stovi net apleistos, išdaužytais langais, nuleistomis padangomis. Kyla klausimas: kam tie ženklai reikalingi? Kitas klausimas: ar jie apskritai reikalingi? Jie atsirado Pono Kero iniciatyva, kai jis dar vadovavo miesto transporto ir eismo reguliavimo skyriui. Tada buvo paaiškinta, kad dienos metu stovintis transportas trukdo valyti gatves, todėl dienos metu stovėjimas draudžiamas. Tačiau jau keletas metų tenka matyti, kad rajono gatvės valomos nakties metu. Tuo metu kai stovėjimas leidžiamas. Tai gal geriau tuos ženklus nuimti, nes jų vis tiek niekas nepaiso, o nepaisančiųjų niekas nebaudžia”,- teigia kaunietis

Pagal ANK 417 str. 2 d. sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

15
4
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.